Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην Αμφιλοχία για το Κέντρο Μεταναστών

Πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπου και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των διαδοχικών συσκέψεων που έγιναν χθες και προχθές στην Αθήνα για τα Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων.

Από τις συσκέψεις αυτές βγήκε το συμπέρασμα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην δημιουργία Κέντρου στο παλιό στρατόπεδο του Αγριλου, στην λίμνη Αμβρακία, παρά τις αντιδράσεις.
Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, οι πρώτοι μετανάστες θα έρθουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου με προοπτική ο πληθυσμός τους να φτάσει τις αρκετές εκατοντάδες στη συνέχεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, μετά τις σημερινές συναντήσεις του κ. Κατσούλα, πρόκειται να γίνει έκτακτη και ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πιθανότατα το πρωί της ερχόμενης Κυριακής.
Στη συνεδρίαση αυτή θα κληθούν και όλοι οι αιρετοί (Περιφέρεια, βουλευτές, όμοροι δήμοι κλπ), μιας και η εντύπωση που δίνεται πως μερικοί αμφιταλαντεύονται ή δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τη θέση τους για το θέμα.
Παράλληλα, ο δήμος Αμφιλοχίας θα προχωρήσει και σε κινητοποίηση το επόμενο διάστημα παράλληλα με την προσφυγή που θα κάνει στη δικαιοσύνη, ως μέσο πίεσης αποτροπής της δημιουργίας του Κέντρου.
google page rank