Ετικέτες

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

Σύσκεψη στην Αθήνα: Aποφασισμένη η Κυβέρνηση για Άγριλο, ξεκινά νομικό αγώνα ο δήμος Αμφιλοχίας

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα τις «Δομές Φιλοξενίας Μεταναστών και

Προσφύγων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου».
Βασικό της συμπέρασμα, αναφορικά με την Αιτωλοακαρνανία, πως η Κυβέρνηση προτίθεται να δημιουργήσει κέντρο στο παλαιό στρατόπεδο στον Άγριλο όπου σε πρώτη φάση θα φιλοξενήσει 720 μετανάστες. Σκοπός της η μεταφορά τους να γίνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Αντίστοιχες δομές θα γίνουν και σε Πύργο και Άρτα ενώ η Αχαΐα εξαιρείται.
Ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας αντέδρασε σε όσα άκουσε και επανέλαβε τα επιχειρήματα που εκφράζονται κατά κόρον. Διεμήνυσε εξάλλου πως θα ξεκινήσει νομικό αγώνα και προγραμματίζει αύριο να ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος , ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος και υπηρεσιακά στελέχη. Παράλληλα οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας, Πύργου και Άρτας. Είχαν κληθεί και οι περιφερειάρχες και έδωσε το «παρών» ο περιφερειάρχης Ηπείρου Καχριμάνης.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν.Φαρμάκης απουσιάζει στο εξωτερικό ενώ παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. Παρόντες και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός.
Σε λίγο αναλυτικά.