Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 

Εφημερίδα Μαΐστρος
Ζωντανά το Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην Αμφιλοχία για την εγκατάσταση μεταναστών στον Άγριλο 

Δείτε ζωντανά από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αμφιλοχίας στις 19:00 την έκτακτη Συνεδρίαση που αφορά την άμεση μεταφορά Προσφύγων – Μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο Ψαρογιάννη στον Άγριλο. Η συνεδρίαση, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχουν κληθεί να πάρουν μέρος και να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους ενώπιων των πολιτών, πολιτικοί του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Δήμαρχοι όμορων Δήμων, Σώματα Ασφαλείας, Σύλλογοι Επαγγελματιών και φορέων για το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού στην περιοχή μας.

Eπιστολή Φαρμάκη από Γενεύη στο δημοτικό συμβούλιο Αμφιλοχίας: η «τοπική κοινωνία ξέρει καλύτερα τα όρια των δυνατοτήτων της περιοχής της»

Στη συνεδρίαση κλήθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και –καθώς βρισκόταν στη Γενεύη- για να καταστεί δυνατή η παρουσία του άλλαξε η αρχικώς προγραμματισμένη ώρα (12.00 μ.μ.) έναρξης.
Τελικώς καθυστέρηση στην πτήση από Γενεύη δεν επέτρεψε στον περιφερειάρχη να παραστεί και για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή που αναγνώστηκε.

Σε αυτή ανέφερε πως «η περιφέρεια με σοβαρότητα και ειλικρίνεια θα σταθεί απέναντι στο ζήτημα», σημειώνοντας πως θεμελιώδης αρχή είναι «οποιοσδήποτε σχεδιασμός να απαιτεί κοινωνική συναίνεση». Σύμφωνα με το περιφερειάρχη η «τοπική κοινωνία ξέρει καλύτερα τα όρια των δυνατοτήτων της περιοχής της» και ζήτησε να μιλήσουμε με «ειλικρίνεια στον πολίτη» αλλά και «να αποφύγουμε ακρότητες»


google page rank