Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Τι κατέθεσε η ερωμένη του Ν. Μέντζου στη δίκη για τον θάνατό του

Η ερωμένη του Νίκου Μέντζου και τα αδέλφια της εξετάστηκαν σήμερα ως μάρτυρες στη δίκη του θανάτου του δασκάλου από το Αγρίνιο, που κάηκε στο αυτοκίνητό του πριν από 8 χρόνια, σε χωράφι ιδιοκτησίας του, με την σύζυγό του να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου του ΜΟΔ Μεσολογγίου.

Η ερωμένη του δασκάλου δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, τόσο από την Έδρα, όσο και από τους δικηγόρους των δυο πλευρών, αλλά στις περισσότερες αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι αφορούσαν προσωπικά δεδομένα της σχέσης της με τον θανούντα, ενώ σε άλλες δήλωσε ότι δεν θυμόταν. Ουσιαστικά υπερασπίστηκε την κατηγορουμένη λέγοντας ότι η ίδια δεν έπαιρνε χρήματα από τον δάσκαλο, όπως έχει ακουστεί, θέλοντας να δείξει ότι η σύζυγος δεν θα θύμωνε τόσο πολύ όταν πληροφορήθηκε την σχέση, ώστε να θέλει να τον σκοτώσει. Μάλιστα κάποια στιγμή είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν την θεωρώ κατηγορουμένη». Όταν ρωτήθηκε πότε η σύζυγος έμαθε για την σχέση, δήλωσε άγνοια, τονίζοντας ότι με τον Νίκο Μέντζο, δεν συζητούσαν ποτέ τα οικογενειακά τους θέματα. Σε άλλη ερώτηση παραδέχθηκε ότι ο δάσκαλος, της είχε πει ότι θέλει να ζήσουν μαζί, πράγμα που συζητούσαν αλλά δεν είχαν αποφασίσει.
Την ημέρα του τραγικού περιστατικού, η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της πατρικής της οικογένειας, όπως ισχυρίστηκε, για τις προετοιμασίες του Πάσχα, δεδομένου ότι ήταν Μ. Πέμπτη και έλαβε ένα μήνυμα από τον Νίκο Μέντζο που της έλεγε: «Σ’ αγαπώ. Να φυλάγεσαι». Στις ερωτήσεις των δικηγόρων γιατί της έστειλε ένα τέτοιο μήνυμα από την στιγμή που ισχυρίζεται ότι δεν είχε προηγηθεί κάτι, η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει.
Στη συνέχεια εξετάστηκαν και τα αδέλφια της, που δήλωσαν ότι ήξεραν ελάχιστα για την εξωσυζυγική σχέση της αδελφής τους και ότι δεν είχαν ιδιαίτερη επαφή με τον δάσκαλο, παρά μόνο την τυπική ως γονείς που πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο που δίδασκε.
Στη συνέχεια εξετάστηκαν δυο άλλες γυναίκες, συγχωριανές της ερωμένης, που η μεν μια είπε ότι περνώντας το πρωί της ημέρας του συμβάντος από έναν συγκεκριμένο δρόμο, είδε το αυτοκίνητο του Μέντζου σταματημένο στην άκρη, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο ίδιος στην θέση του οδηγού και έξω από αυτό, δυο – τρεις άλλοι άνδρες που δεν αναγνώρισε διότι ήταν με την πλάτη προς τον δρόμο.
Βάσω Βήττα
aixmi-news.gr
www.agrinionews
google page rank