Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Πέρασαν δυόμιση χρόνια που έκλεισε ο δρόμος για τον Άγιο Βάρβαρο και τα Ιαματικά Λουτρά Τρύφου

Ήταν Φεβρουάριος του 2018 όπου ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες κατολισθήσεις παρασέρνοντας δένδρα και το δρόμο που πηγαίνει προς τα Ιαματικά Λουτρά Τρύφου σε τρία σημεία σπρώχνοντας τον προς το ποτάμι. 
Η υποχώρηση του οδοστρώματος από τότε απέκλεισε κάθε επαφή με αυτοκίνητο για τους εκατοντάδες επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν τους πανέμορφους καταρράκτες, το ποτάμι και τον Ιερό Ναό του Τοπικού μας Άγιου. 


Φυσικά με το κλείσιμο του δρόμου γιγαντώθηκε και το πρόβλημα και είναι δύσκολο να ανοίξουν ξανά τα ιαματικά Λουτρά που ήταν τόπος ίασης για πολλούς ανθρώπους. 
Ένα Ξενοδοχείο ερημωμένο με πολλά δωμάτια που έσφυζε από κόσμο και το υδροθεραπευτήριο εντελώς κατεστραμμένο. 
Παραμένουν αποκλεισμένα απ’ όλους και από όλα 
Σήμερα και αύριο γιορτάζει και ο Άγιος Βάρβαρος που για τρίτη χρονιά η εκκλησία του θα παραμείνει κλειστή.
Εσπερινός και Θεία Λειτουργία θα γίνουν μέσα στο χωριό της Τρύφου στον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου. 
Περιφέρεια, Δήμος και πολιτεία δεν έχουν συνεργαστεί και πιστεύουμε ούτε καν έχουν ενδιαφερθεί για την περιοχή αυτή, έτσι ώστε να υπάρξει μια λύση χρόνια τώρα.
Κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδιο να ασχοληθεί με το πρόβλημα αυτό.
"Το Βήμα των Δημοτών μας"

           
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩΣΗ του Δήμου στις 23/02/2018 για  απαγόρευση και διέλευση ανθρώπων όπως και αυτοκινήτων ισχύει ακόμα.
Από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας απευθύνεται έκκληση προς τους πεζούς και οδηγούς να μην εισέρχονται στο δρόμο προς τα Λουτρά Τρύφου λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος, διότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο δρόμος πρόσβασης των Ιαματικών Πηγών Τρύφου έχει υποστεί σημαντική ζημιά, λόγω υποχώρησης μεγάλου τμήματός του οδοστρώματός του σε μήκος περίπου 50 μ., καθιστώντας την διέλευσή οχημάτων και πεζών αδύνατη. Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την σύνταξη μελέτης από την πλευρά του Δήμου, με επαφές με το αρμόδιο υπουργείο για τη χρηματοδότηση του έργου, για την άμεση αντιμετώπιση του έκτακτου συμβάντος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του δρόμου και ως πρώτη εκτίμηση φαίνεται ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την αποκατάσταση του. Μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς παρακαλούνται οι Δημότες και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να μην εισέρχονται στο εν λόγο δρόμο, διότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος».
google page rank