Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1


Όπως πριν ακριβώς 12 χρόνια, έτσι και το βράδυ της Τετάρτης η Εθνική μας ομάδα επικράτησε της Ιρλανδίας στο γήπεδο «Aviva Stadium» στο Δουβλίνο με 0-1 σε φιλική αναμέτρηση χάρη σε γκολ του εξαιρετικού, Χοσέ Χολέβα…
Ο ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού, με δεξί σουτ στο 29′ πέτυχε το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση, έκανε… σεφτέ με την γαναλόλευκη φανέλα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμη νίκη.
Οι γηπεδούχοι του Τζιοβάνι Τραπατόνι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς, πίεσαν την Ελλάδα, αλλά ο Καρνέζης και η άμυνα κράτησαν στο μηδέν τους αντιπάλους μας και έτσι ήρθε η νίκη.
Κέρδος η εμφάνιση του Ταχτσίδη που στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών έδειξε έτοιμος να βοηθήσει, αλλά και του επίσης πρωτοεμφανιζόμενου Σταφυλλίδη.
Πριν την έναρξη του ματς, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας, Τζέιμς Νόλαν, που έχασε την ζωή του στο πρόσφατο Euro σε δυστύχημα.
Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες:
Σε διάταξη 4-4-2 η Εθνική, ξεκίνησε με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, Παπασταθόπουλο-Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο και Σταφυλλίδη στο αριστερό άκρο. Οι Ταχτσίδης, Τζιόλης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Χολέβας σε ρόλο αριστερού χαφ, ο Νίνης δεξιά και Μήτρογλου-Σαμαράς το δίδυμο στην επίθεση.
Με 4-4-2 και η ομάδα του Τραπατόνι. Ο Φορντ κάτω από τα δοκάρια, στην τετράδα της άμυνας-από δεξιά προς τα αριστερά- οι Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ και Γουόρντ, στη μεσαία γραμμή οι Γουίλαν, ΜακΚάρθι, ΜακKλίν και Μπράντι, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Κοξ και Λονγκ.
Ο αγώνας
Ο αγώνας ξεκίνησε μουδιασμένα για την «γαλανόλευκη», αφού μόλις στο πρώτο λεπτό ο Σταφυλλίδης έκανε χέρι σε σέντρα του Γουόρντ, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι ήταν ακούσιο και άφησε το ματς να εξελιχθεί.
Δυο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα με τον Λονγκ, με τον Παπασταθόπουλο να είναι στην σωστή θέση και να απομακρύνει και η Ιρλανδία είχε μπει φουριόζα.
Στο 10′, οι Ιρλανδοί απείλησαν με την κεφαλιά του Κοξ που σηκώθηκε μόνος στην καρδιά της περιοχής αλλά δεν σημάδεψε σωστά και έται διατηρήθηκε το 0-0.
Το πρώτο σουτ για την Ελλάδα έγινε με το Νίνη στο 23′ και έξι λεπτά μετά ο Χολέβας άνοιξε το σκορ με το… δεξί έπειτα από ωραία συνεργασία με τους Σαμαρά και Μήτρογλου. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με την Εθνική, σε ένα ματς που είχε γενικά πολύ καλή παρουσία ο άσος του Ολυμπιακού για όσο έπαιξε.
Η ελληνική ομάδα ανέβασε «στροφές», έπαιξε πιο επιθετικά, με την ομάδα του Τραπατόνι να έχει μόλις ένα σουτ με τον Μπρέιντι στο 45′, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρνέζη.
Άντεξε στην πίεση της επανάληψης
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάντος έκανε τρεις αλλαγές. Ο Σαλπιγγίδης αντί του Σαμαρά, ο Αθανασιάδης αντί του Μήτρογλου και ο Φορτούνης αντί του Χολέβα.
Μόλις, στο 47′ οι γηπεδούχοι είχαν μια φάση διαρκείας στα καρέ μας, αλλά Καρνέζης και άμυνα απομάκρυναν, ενώ στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με τους Ιρλανδούς να έχουν πολλά νεύρα εξαιτίας και της εξάρας από την Γερμανία.
Ο Σάντος συνέχισε να αλλάζει πρόσωπα, ρίχνοντας στο 60′ τους Μανιάτη και Βύντρα αντί των Τοροσίδη και Νίνη και στο 69 ‘ οι Ιρλανδοί απείλησαν με το σουτ από πλάγια θέση του Μακάρθι.
Μέχρι το τέλος δεν υπήρξε άλλη φάση και η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμη νίκη και έδειξε έτοιμη ενόψει του Μαρτίου και της συνέχειας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ τον Φλεβάρη έχει ένα ακόμη φιλικό με την Ελβετία.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (60΄Μανιάτης), Σταφυλλίδης (82΄Σπυρόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Χολέμπας (46΄Φορτούνης), Νίνης (60΄Βύντρα), Σαμαράς (46΄Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (46΄Αθανασιάδης)
Ιρλανδία (Τραπατόνι): Φορντ, Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλαν (33΄Άντριους), ΜακΚάρθι (70΄Μέιλερ), ΜακKλίν, Μπρέιντι (60΄Χούλαχαν), Κοξ (60΄Κίοξ), Λονγκ (46΄Ντόιλ).
Πηγή: woop.gr
kafeneio-gr.blogspot.com
troktiko
google page rank