Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΧΥΤΑ Παλαίρου: Ένα μεγάλο έργο χωρίς χρησιμότητα…Οι πρώτες μέρες λειτουργίας του «δικαιώνουν» όσους αντιδρούσαν στην κατασκευή του



Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η λειτουργία του ΧΥΤΑ Παλαίρου και ήδη ο νέος δήμος Ακτίου – Βόνιτσας μεταφέρει τα σκουπίδια του εκεί.
Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε με προβλήματα, αφού υπήρχαν πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων, σχετικά με τη θέση που επιλέχθηκε για την κατασκευή, αλλά και τη χρησιμότητά του. 
Τώρα πλέον νιώθουν «δικαιωμένοι», καθώς φαίνεται ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο σε μια μικρή περιοχή, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αστικό κέντρο που να δίνει φορτία. 
Αποτέλεσμα αυτού είναι να δέχεται τα σκουπίδια μόνο του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, οι ποσότητες των οποίων είναι πολύ μικρές για να μπορέσει να συντηρηθεί οικονομικά. 
Σε ότι αφορά τη μεταφορά απορριμμάτων και από άλλες περιοχές, δεν είναι κάτι εύκολο αφού τόσο οι χιλιομετρικές αποστάσεις όσο και η κατάσταση των απορριμματοφόρων δεν το επιτρέπουν. Εκτός από την απόσταση, η οποία από την Πάλαιρο ως τη θέση Σκλάβαινα, όπου βρίσκεται ο ΧΥΤΑ, ανέρχεται στα 10 χλμ., υπάρχει και το μεγάλο θέμα της κατάστασης του δρόμου που κάνει σχεδόν απαγορευτική τη μεταφορά, αφού δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ακόμη. 
Οι ενέργειες για την υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου, βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης της μελέτης από την τεχνική υπηρεσία της Π.Ε. Αιτωλ/νίας....

Εφημεριδα: Αιχμή 
google page rank