Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εκδήλωση ΖΩΗΣ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Αμφιλοχίας η εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών μας για την δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις.
Μια σπουδαία εκδήλωση με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα και την παρουσία λαμπρών επιστημόνων όπως ο Αναστάσιος Χατζής, πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Πέτρος Αλιβιζάτος, καρδιοχειρουργός Mεταμοσχεύσεων, Μιχάλης Μήτσης, χειρουργός, υπεύθυνος Mονάδας Μεταμοσχεύσεων Νεφρού ΠΓΝ Ιωαννίνων και ο συγγραφέας Πέτρος Κακολύρης.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο συμπατριώτης μας Θοδωρής Κοτσαρίνης, πρώην αντιπρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς «Συνεχίζω».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της εκκλησίας ο Πατέρας Οδυσσέας ,ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Κος Α. Κοιμήσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμφιλοχίας κ.Γιάννης Πρεβεζάνος ο Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος Κος Τσόγκας Γεώργιος οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμφιλοχίας Κος Παπούλιας Γρηγόριος η Κα Μαργαρη Ελεθυερία ,όπως επίσης και αρκετός κόσμος.
Απο τους ομιλητές αναπτύχθηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν και απασχολούν το κόσμο της Αμφιλοχίας όσον αφορά την δωρεά οργάνων και την μεταμόσχευση αυτών και αναφέροντας εδώ ότι τα δύο μέλη που συγκροτούσαν το πάνελ των ομιλητών ήταν λήπτες οργάνων που έγινε μεταμόσχευση καρδιάς και μιλάω για τους Θεόδωρο Κοτσαρίνη και τον συγγραφέα Πέτρο Κακολύρη που εξαιτίας της παρουσίασης του Βιβλίου του «Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης» (εκδόσεις Εύμαρος)έγινε και αυτή η εκδήλωση.
Με πολύ κατανοητό τρόπο οι ομιλητές κατάφεραν να μεταφέρουν στο ακροατήριο την σπουδαιότητα της Δωρεάς οργάνων και να σταχυολογήσουν με νούμερα και στοιχεία την πραγματικότητα και το στάδιο που βρίσκεται η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα, που σύμφωνα με τα λεχθέντα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
Αξίζει να αναφέρω μερικά απο τα αξιολογα που ακούστηκαν όπως ότι ένας δότης οργάνων σώματος μπορεί να δώσει ζωή σε εννέα(9) συνανθρώπους μας,όπως επίσης ότι όταν μιλάμε για δότη εγκεφαλικά νεκρό δεν μιλάμε για δότη σε κώμα αλλά για συνάνθρωπο που δεν έχει καμία μα καμία πιθανότητα να επανέλθει στην ζωή και δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση που να έχει παρατηρηθεί αυτό.
Στο τέλος οι καλεσμένοι δέχθηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού λύνοντας πολλές απορίες μας.




Amfiloxia-blogs
google page rank