Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η έκθεση της Χριστίνας Μόραλη στο «Νεώριον» στο Αγρίνιο


Η έκθεση της Χριστίνας Μόραλη που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης “Νεώριον” εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012και ώρα 19:00  - Σπ. Τσικνιά 54, Αγρίνιο.
Ώρες επισκέψεων: 10:00 με 14:30 -& 18:00 με 21:00
Σάββατο και Κυριακή ανοιχτά.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΜΟΡΑΛΗ
       Η Χριστίνα Μόραλη εδώ και 30 χρόνια έχει συνδέσει το όνομά της με την κεραμική τέχνη.
       Με  σπουδές στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο  και στο Hammersmith College of Art  στην Αγγλία, με διακρίσεις και επιτυχημένες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πλούσια επαγγελματική δράση και ξεχωριστή πρωτοτυπία στην εικαστική μορφή των αντικειμένων της, η Χριστίνα Μόραλη ανήκει στους σύγχρονους καλλιτέχνες που χάρισαν νέα πνοή στην Ελληνική κεραμική τέχνη. Έργο της βραβεύθηκε και τοποθετήθηκε σε κτίριο στο City of London.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στην κεραμική το 1975.
Με υλικό τον εύπλαστο πηλό δημιουργεί αντικείμενα και εικαστικές συνθέσεις που γεννιόνται από την ανάγκη έκφρασης προσωπικών βιωμάτων και συναισθημάτων.
Δημιουργεί εικαστικά, διακοσμητικά και χρηστικά κεραμικά. Δουλεύει κυρίως με πηλό stoneware. Χρησιμοποιεί και terracotta και πορσελάνη.
Από το 1990 πειραματίζεται και με το μέταλλο (αλουμίνιο / ορείχαλκο), βγάζοντας μία σειρά από αντικείμενα εμπνευσμένα κυρίως από προϊόντα της βιομηχανίας αλλά και της καθημερινότητας περασμένων δεκαετιών. Η γνωστή πλέον σε όλους ` Δεκάρα ` της σε μεγαλύτερη διάσταση με άλλη χρήση, η ασπιρίνη `Bayer` και πολλά άλλα.
Eχει βραβευθεί 3 φορές σε Πανελλήνιες Εκθέσεις Κεραμικής, με 1ο, 2ο βραβείο και έναν έπαινο.
Τα 2 τελευταία χρόνια λειτουργεί στο χώρο της ``δημιουργικό εργαστήριο κεραμικής`` για αρχάριους.
Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κεραμιστών Καλλιτεχνών Ελλάδας, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος 8 χρόνια.

    Η έκθεση της Χριστίνας Μόραλη που θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης “Νεώριον” εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012
και ώρα 19:00  - Σπ. Τσικνιά 54, Αγρίνιο.
Ώρες επισκέψεων: 10:00 με 14:30 -& 18:00 με 21:00
Σάββατο και Κυριακή ανοιχτά.
google page rank