Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

"Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ'' ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΘΥΡΡΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-ΙΟΥΛΙΟΥ-2015

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο του μουσείου Θυρρείου θα παρουσιαστεί η πιο ξεκαρδιστική κωμωδία εποχής «Ο Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου.
Το έργο αυτό θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας θεατρικής δραματουργίας και αναδεικνύει ποικίλους διαφορετικούς χαρακτήρες που εκφράζουν διαφορετικές αντιλήψεις ζωής: από την αγάπη ως την ιδιοτέλεια κι από την αφέλεια ως την υποκρισία. Η κωμωδία αυτή του Μολιέρου φέρνει στην υπερβολή όλα τα στοιχεία της φάρσας: τη γυναικεία πανουργία της Μπελίνας, τη σπιρτάδα και την πονηριά της υπηρέτριας Τουανέττας, την καρικατούρα των Διαφουαρούς, του Πυργκόν και του Φλεράν, τη δολιότητα του Μπονφουά, καθώς και την αφέλεια και μανιακή εμμονή του Αργκάν. Είναι δοσμένο σε κλασσική γραμμή με εύληπτη αλλά και περίτεχνη γραφή και βοηθά τους νέους να προσεγγίσουν με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της εποχής του Barock και της Comedia de l’ Arte.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από  τη ΛΣΤ Υπηρεσία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Μεσολογγίου για την ιστορία του μουσείου και της ευρύτερης περιοχής του Θυρρείου.

google page rank