Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας απευθύνεται σε όλο το πολιτικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας να μην ψηφίσουν τα μνημονιακά μέτρα.

Καλούμε τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη το βράδυ 22 Ιουλίου, να μην ψηφίσουν τα μνημονικά και εξοντωτικά μέτρα που αφορούν τους αγρότες μας. Όσοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου προέρχονται από την επαρχία, καλούνται να καταψηφίσουν επίσης τα μέτρα για την στήριξη των αγροτών του τόπου τους, για να μπορούν να τον επισκέπτονται με ψηλά το κεφάλι. Η ψήφιση των μέτρων αυτών θα λειτουργήσει ως ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Επίσης τα μέτρα αυτά θα επηρεάσουν αρνητικά όλες της μικρές οικογενειακές αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τους νέους αγρότες, αποθαρρύνοντας τους να συνεχίσουν την παραγωγή και περιορίζοντάς τους αγρότες της χώρας μας από το 9% στο 4%. 
Το μικρό αυτό ποσοστό θα αποτελείται από μεγαλοτσιφλικάδες αγρότες.  Όλοι οι υπόλοιποι θα αναγκαστούμε να παραδώσουμε τη γη μας σε ξένες εταιρίες αγροτικών επενδύσεως, είτε με ένα πολύ μικρό μίσθωμα, είτε με την ίδια την εξαγορά της γης μας, καθιστώντας μας σκλάβους στην ίδια μας την πατρίδα. 
Για το λόγο αυτό, ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας καλεί το συνεταιριστικό κίνημα, το συνδικαλιστικό κίνημα, τους δήμους του νομού μας, την περιφέρεια μας και άλλους φορείς και συλλόγους καθώς και όλο τον αγροτικό κόσμο του νομού μας να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αγωνιστούμε για να αντισταθούμε στην αντιαγροτική πολιτική που πρόκειται να εφαρμοστεί στη χώρα μας. 
Ορισμένα από τα μέτρα που επρόκειτο να εφαρμοστούν είναι:
Αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23%.
Φόρο στα αγροτικά προϊόντα από το 13% στο 26%.
Από τις επιδοτήσεις θα παρακρατείται φόρος 26% πιθανότατα και από το πρώτο ευρώ.
Κατάργηση της επιστροφής χρημάτων από πετρέλαιο.
Κατάργηση του αφορολόγητου πετρελαίου για τους αγρότες.
Κατάργηση του ασφαλιστικού φορέα ΟΓΑ. Όλοι οι αγρότες θα ενταχθούν στο νέο ενιαίο ασφαλιστικό φορέα και θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές από 180 έως 200 ευρώ το μήνα. 
Αναλογιστείτε ότι μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων θα χρειάζεται 10.000 ευρώ το χρόνο σε ασφαλιστικές εισφορές. Να σημειωθεί δε ότι θα βοσκοτόπια θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα το 2016, αφού για το 2015 θα πορευθούμε με ένα προσωρινό μπάλωμα το οποίο δεν αποτελεί πανάκια. 
Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, καλούμε όλο τον αγροτικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντικρούσουμε τα καταστροφικά αυτά μέτρα. 
Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας,
Πάνος Καλογιάννης

google page rank