Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο σιντριβάνι στην πλατεία της Κατούνας. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από το δήμο να αποπερατωθεί αν και βλέπουμε πως θα περάσει το καλοκαίρι και δεν θα είναι έτοιμο. Το ευχάριστο σε όλα αυτά είναι όπως μας έχουν ενημερώσει θα τοποθετηθούν και παγκάκια στην πλατεία κάτι που περιμένουμε από καιρό.
  2. Σε απαράδεκτη κατάσταση οι εσωτερικοί δρόμοι στην Κατούνα από την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια περίπου και δε λέει να τελειώσει. Η  αρμόδια εταιρία φρόντισε να ρίξει άσφαλτο ή τσιμέντο όπου έσκαψε για να περάσουν οι σωλήνες, αλλά μόνο στο σημεία αυτά και οχι σε όλο το δρόμο με αποτέλεσμα την φθορά των σημείων αυτών και η κατάσταση σε πολλά σημεία είναι τραγική. Το είχαμε επισημάνει και τότε στους αρμοδίους που το έργο θα καθυστερήσει πολύ αλλά θα μείνουμε και με χάλια εσωτερικό οδικό δίκτυο.
  3.  Πολύ ζεστές μέρες είναι αυτές του Ιουλίου στην περιοχή μας . με λίγο κόσμο όμως η Κατούνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τέτοια  εποχή.
  4. Υπολειτουργεί το κέντρο υγείας Κατούνας δυο οι γιατροί που απόμειναν. Λειτουργεί τις πρωινές με μόνο  12 εφημερίες το μήνα. Με λίγα λόγια απαγορεύεται να αρρωστήσεις απο το απόγευμα.

  1. Εφυγε από την ζωή και η κηδεία του έγινε σήμερα στην Κατούνα του παλιού ιεροψάλτη μας Μενελάου Γεώργιου. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας παρουσία του Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά.



  1. Κάθε Παρασκευή η Λαϊκή αγορά στην περιοχή που είναι το παρκινγκ στην Κατούνα λίγοι οι πωλητές λίγοι και οι Κατουνιώτες που την επισκέπτονται.
  2. Γέμισε καρέκλες η πλατεία ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με συμβιβασμούς μεταξύ των καταστηματαρχών και όχι βάση του νόμου. Φυσικά κόσμος δεν υπάρχει και η κατάληψη της πλατείας με καρέκλες είναι απαράδεκτη τσάμπα το θέμα που δημιουργήθηκε για μεγάλο διάστημα.  Κάθε χρόνο τα ίδια. Γεμίσαμε καρέκλες αλλά όχι κόσμο.


  1. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην περιοχή μας, όπως Πάλαιρο, Άκτιο, Βάτο και Παλιάμπελα η άμεση κινητοποίηση των αρχών και των πολιτών γλύτωσαν την περιοχή μας από μεγάλες καταστροφές.
  2. Βγήκαν τα αποτελέσματα για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ πήρε μια ανάσα ο Δήμος μιας και προσλήφθηκαν αρκετά άτομα και βοηθούν την κατάσταση λόγω έλλειψης προσωπικού του Δήμου.
  3. Ξεμπλοκάρει σιγά σιγά ο Δήμος μας μετα τα γεγονότα της κεντρικής εξουσίας και το κλείσιμο των τραπεζών μιας και δεν είχε ούτε βενζίνη στα απορριμματοφόρα να βάλει.
  4. Τις εντυπώσεις των εκδηλώσεων την κερδίζει η Βόνιτσα η έδρα του Δήμου, ενώ στα άλλα χωριά είναι υποτονικές χωρίς οργάνωση και πολλές χωρίς ενδιαφέρον έτσι ώστε να προσελκύσουν κόσμο.
  5. Διεργασίες να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ στην Κατούνα φέρνουν αποτέλεσμα όπως όλα δείχνουν και δημιουργείτε σε αίθουσα του Δημοτικού σχολείου.
  6. Τα μπάνια τους πολλοί Κατουνιώτες τα πραγματοποιούν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έχει δρομολογηθεί καθημερινά για Μύτικα και ένα λεωφορείο από τα ΚΑΠΗ στην Τουρλίδα στο Μεσολόγγι.
  7. Η κρίση στην Κατούνα είναι ορατή σε όλα τα επίπεδα.
google page rank