Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΣΠΙΤΙΑ

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 3:00' μ.μ. στην περιοχή του οικισμού των νέων Σκλαβαίνων στην Πάλαιρο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η φωτιά πέρασε σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια της Παλαίρου και όλοι έτρεχαν πανικόβλητοι μέχρι που μερικοί εγκατέλειψαν και τα σπίτια τους και ρίχτηκαν στον αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς. Η πύρινη λαίλαπα έφτασε μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο και με κατεύθυνση τον άγιο Δημήτριο παράλληλα με τα σπίτια του χωριού καίγοντας στο πέρασμα πολλά λιοστάσια και μελίσσια και αμπέλια.
Οι κάτοικοι της Παλαίρου κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες. Στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες. Έχουν αναπτυχθεί παντού πυροσβεστικές δυνάμεις, ακόμη και με πεζοπόρα τμήματα διότι η περιοχή είναι δύσβατη
 Στη μάχη κινητοποιήθηκε η τοπική κοινότητα Παλαίρου όπως και το σύνολο των Αντιδημάρχων και δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη.
Η άμεση κινητοποίηση 4 πυροσβεστικών αεροπλάνων από το Αεροδρόμιο του Ακτίου και της Ανδραβίδας δεν κατόρθωσαν να σβήσουν την φωτιά. Στο σημείο κατέφθασαν πυροσβεστικές δυνάμεις από Γιάννενα, Πάτρα και Λευκάδα, το Δασαρχείο Αμφιλοχίας με τους Τριποτσέρη Χρήστο, Φερεντίνο Θύμιο και Παρασκευά Λεκατσά.  Το συντονισμό είχε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πατρών.
Με τις προσπάθειες των κατοίκων και πολλών πυροσβεστικών αλλά και την αλλαγή του ανέμου προς το όρος Τσερεκάς γλύτωσαν τα πρώτα σπίτια της Παλαίρου. Και η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει στραφεί προς τον Τσερεκα  και είναι σε ύφεση.
Ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης  ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση όπως και όλες τις υπηρεσίες και φορείς που έλαβαν μέρος και σώθηκαν τα σπίτια της Παλαίρου.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:












google page rank