Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΠΛΗΜΥΡΙΣΕ ΜΕ ΚΥΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ 6Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ" ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7/2015 (Α ΜΕΡΟΣ)

6η Παράσταση Παραδοσιακών Χορών 2015 “Του κύκλου τα γυρίσματα…” από τον πολ. σύλλ. Ακτίου – Βόνιτσας“η Θεοτόκος”
Την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας “η Θεοτόκος”, σε συνεργασία με το Κέντρο κοινωνικής μέριμνας & ανάπτυξης του δήμου, για ακόμα μία φορά παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την παράσταση παραδοσιακών χορών που έχει καθιερωθεί εδώ και έξι χρόνια να γίνεται στο νησάκι “Κουκουμίτσα” της Βόνιτσας.
Οι χορευτές του συλλόγου, μικροί και μεγάλοι, από Βόνιτσα και Μοναστηράκι, συνεργάστηκαν με τον καλύτερο τρόπο και παρουσίασαν μια πλούσια γκάμα χορών από Σαλαμίνα-Μέγαρα, Μακεδονία, Θεσσαλία, Κρήτη και Θράκη.
Φιλοξενούμενοι στην παράσταση ήταν ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος “ΟΡΦΕΥΣ” Λευκάδας, που μετά από 78 χρόνια ίδρυσης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Βόνιτσα και παρουσίασε χορούς από την Λευκάδα όπως και ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Βάρβαρος” Τρύφου-Βουστρίου με παραδοσιακούς χορούς από Πελοπόννησο.
Περισσότερα από χίλια άτομα παρακολούθησαν την παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον. Με την παρουσία τους επισφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο την σοβαρή δουλειά που γίνεται από τον σύλλογο “η Θεοτόκος” και τους χοροδιδασκάλους του κ. Μπίτση Βασίλειο και κα. Ζαρκαδούλα Χριστίνα.
Συγκινητική ήταν η εμφάνιση της τραγουδίστριας του δημοτικού τραγουδιού κα. Βαγγελιώς Χρηστιά, η οποία ανέβηκε στην σκηνή τραγουδώντας ζωντανά, χωρίς μουσική. Χορευτές και θεατές καταχειροκρότησαν την τραγουδίστρια. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μπίτσης, αγκαλιά με την κα. Χρηστιά ανέφερε στους θεατές σημαντικές στιγμές της ζωής της, όπως η ίδια του τα είχε παραθέσει την βράβευσε για την πολυετή της προσφορά στο δημοτικό τραγούδι. Η κα. Χρηστιά έντονα συγκινημένη ευχαρίστησε τον σύλλογο “η Θεοτόκος” και τον πρόεδρο προσωπικά για την τιμή που της έκανε, και τον παρότρυνε να συνεχίσει το έργο του μαθαίνοντας στα μικρά παιδιά παραδοσιακούς χορούς.
Μετά την απονομή αναμνηστικών στους φιλοξενούμενους συλλόγους, ο πρόεδρος Κοινωνικής μέριμνας & ανάπτυξης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, κ. Αποστολάκης Παντελής, απένειμε τιμητική πλακέτα στο χορευτικό. Εκ μέρους του δημάρχου, απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του συλλόγου “η Θεοτόκος” κ. Μπίτση, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπαλατσούρας Κων/νος.  για την προσφορά του συλλόγου στη διάδοση των παραδοσιακών χορών.
Η βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες προς χορευτές, γονείς, θεατές αλλά και προς όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΎΦΟΥ ΉΤΑΝ ΤΟ ΜΙΚΤΌ ΕΦΉΒΩΝ –ΕΝΗΛΙΚΩΝ:

Γιωργος Βελεντζας, Σωτηρης Βελεντζας, Λολα Πραμαγκιουλη, Γεωργια Νικακη, Ελενη Τσιλιμαντου, Αρτεμης Σταμουλη, Νικη Νικακη, Μαρια Στρατου, Ελενη Φαββα, Μαρια Θεοδωρελου, Αννα Λουντζη, Λιτσα Θεοδωρελου, Βαλια Μπαρδη, Εφη Κουτρουμπα
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:












































google page rank