Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Προς υπογραφή το έργο Ψαθόπυργος-Ριο

Μαζί με άλλα τέσσερα μεγάλα έργα. Εξακολουθεί η ανομβρία φέτος στα έργα. Στο πεδίο των νέων έργων έχουμε να περιμένουμε αρκετά το επόμενο διάστημα. Από πέρυσι μέχρι και πριν το καλοκαίρι είχαμε κάποιες δημοπρατήσεις οι οποίες φαίνεται πως έχουν ωριμάσει και πλέον περνάμε στην υπογραφή τους με ορίζοντα το τέλος του έτους...
Πρόκειται για έργα που τελικά θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ και θα δώσουν νέα πνοή στην πολύπαθη κατασκευαστική κοινότητα. Ποιά είναι όμως αυτά τα έργα;
Το σπουδαιότερο έργο που αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους είναι το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος-Ρίο. Το κόστος ανέρχεται σε 214εκ.ευρώ και ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Τα έργα θα διαρκέσουν 3 χρόνια με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2019.
Εξίσου μεγάλο είναι το οδικό έργο του ΒΟΑΚ Πάνορμος-Εξάντης που έχει δημοπρατηθεί απο τις 14 Μαϊου 2014. Ανάδοχος εταιρεία είναι η ΚΞ Πετρής-Αθωνική Τεχνική. Αν ξεπεραστούν τα προβλήματα και υπογραφεί η σύμβαση το έργο θα έχει διάρκεια 3 χρόνια και αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2019.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι ακόμα ένα οδικό έργο στην Κρήτη και αφορά το οδικό τμήμα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά που έχει ανάδοχο την εταιρεία Κ.Ρούτσης. Εδω έχουμε και κάποια προβλήματα λόγω ενστάσεων.
Προς υπογραφή οδεύει το σιδηροδρομικό έργο ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα. Το έργο έχει μικρή αρχική διάρκεια (μόλις 10 μήνες) αλλά συνήθως αυτό δεν τηρείται. Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ.
Έτοιμο για υπογραφή είναι και το έργο κατασκευής έργων μεταφοράς-διανομής νερού από το Φράγμα Ανάβαλου στους Δήμους Ασκληπιείου-Επιδαύρου. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Όταν ξεκινήσει θα απαιτηθούν 24 μήνες για να ολοκληρωθεί.
Σε αναμονή δημοπράτησης είναι τα έργα για τα νέα μεγάλα έργα παραχώρησης, δηλαδή η Υποθαλάσσια Σαλαμίνας και το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενώ σε φάση δημοπράτησης είναι το Υδροηλεκτρικό έργο Μετσοβίτικου και το Σιδηροδρομικό έργο ολοκλήρωσης του τμήματος Πολύκαστρο-Ειδομένη.
Πηγή: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
google page rank