Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Νέες απαντήσεις του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου δημου Αγρινίου Νίκου Καζαντζή


Προ ημερών (28-7-2016) απέστειλα στην Οικονομική Υπηρεσία δύο έγγραφα ερωτήματα σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας με την επωνυμία Χ. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. αλλά και των υπολοίπων επωνυμιών της ίδιας εταιρίας η οποία είτε διαδέχτηκε είτε την διαδέχτηκαν καθώς και τις για τις ζαρντινιέρες.
Απάντηση μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ώστε να μάθουμε πόσα τιμολόγια έχουν εκδοθεί τι ποσό συνολικό αλλά και τμηματικό σε κάθε μία κ.λ.π.

Και ενώ ο Καλαμπαλίκης δήλωσε με ορθάνοιχτο στόμα ότι θα ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ βρίσκεται στην θέση του ακόμη, παρότι δημοσίευσα με τον πλέον επίσημο τρόπο ένα (ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ) έγγραφο ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ενώ έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί ακόμη και από Δημοτικός Σύμβουλος, αφού η επιχείρηση της συζύγου του συνεργάζονταν με την υπηρεσία στην οποία ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.
(Υπάρχουν και άλλα στοιχεία, πέραν του εγγράφου που ήδη δημοσίευσα, τα οποία θα παραθέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπου αλλού χρειαστεί).
Σ’ αυτό ακριβώς  το σημείο έγκειται πλέον και η απορία μου πώς είναι δυνατόν ο Παπαναστασίου να μην έχει ζητήσει την παραίτηση του αντιδημάρχου του. Τι συμβαίνει ;  Συμφωνεί με την συγκεκριμένη  συμπεριφορά ;  Όταν ο ίδιος αποφάσιζε την ανάθεση στην οποία προέβη ο κ. Γκούντας, γνώριζαν τα περί Καλαμπαλίκη και τις σχέσεις του με το εν λόγω συνεργείο; Αν όχι, περιμένω επίσημες απαντήσεις αλλιώς υπάρχουν οι αρμόδιοι προς τούτο.
Συνεχίζοντας όμως ο κ. Καλαμπαλίκης τον ολισθηρό κατήφορο, υπό την ανοχή του κ. Παπαναστασίου, όπως φαίνεται, ασχολήθηκε και με την θυγατέρα μου  που είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής. Να ενημερώσω λοιπόν ώστε να γνωρίζει τόσον αυτός και όσον και οι ανυποψίαστοι δημότες ότι η θυγατέρα μου διαδέχτηκε την γιαγιά της  που αποχώρησε για λόγους συνταξιοδοτικούς, στην επιχείρηση που είχε αρχικά ο παππούς της. Η επιχείρηση αυτή, όπως όλα τα ξενοδοχεία της πόλης, συνεργάζεται επί σειρά δεκαετιών με τον δήμο και την ΚΕΔΑ, όπου προΐσταται ως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος η κ. Παπαγεωργίου. Καμία σχέση λοιπόν με μένα.
Τα είπαμε όμως αυτά ξανά. Μάλλον ο σκοπός του είναι να κρύψει τα σοβαρά.
Σχετικά με τα ΜΜΕ του τόπου μας:
Όσον αφορά τα «παράπονα» του ΜΜΕ με τον τίτλο AGRINIOPRESS ότι δήθεν δεν του έστειλα κάποιο δελτίο τύπου  μου πρέπει να σημειώσω ότι:
Τα μέσα ενημέρωσης του τόπου μας εφ’ όσον θέλουν να λέγονται ανεξάρτητα και αντικειμενικά για να υπηρετήσουν την δημόσια ενημέρωση πρέπει να δημοσιεύουν για κάθε θέμα που ανακύπτει την άποψη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όταν υπάρχει.
Ήδη το site agriniopress αποφεύγει να δημοσιεύει την δική μου άποψη, σε θέματα γενικότερου δημοσίου ενδιαφέροντος, ιδίως δε κατά την στιγμή που έχει δημοσιεύσει την θέση κάποιου τρίτου, όπως εν προκειμένω του κ. Καλαμπαλίκη σε βάρος μου.
Φιλοξένησε την άποψη του κ. Καλαμπαλίκη χωρίς να δημοσιεύσει το από 28-7-2016 δελτίο τύπου μου, με το οποίο ενημέρωνα για τα «ακίνητά» μου και χορηγούσα στοιχεία για τις θέσεις μου, πράγμα το οποίο έκαναν όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης ασκώντας αντικειμενική δημοσιογραφία.
Μάλιστα τώρα «θυμήθηκε» το εν λόγω site ότι δήθεν το θέμα άρχισε κουράζει.
Όχι κύριοι.
Δεν κουράζει……
Τρομάζει  …… αυτούς που έχουν λόγο να φοβούνται.
Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς, κατ’ εκτίμησή μου, είναι ότι προσπαθεί να δημιουργήσει στην κοινή γνώμη συγκεκριμένη άποψη φιλοξενώντας κατά κύριο λόγο τις θέσεις της μίας πλευράς ενώ είτε δεν δημοσιεύει καθόλου είτε δημοσιεύει αλλά με μη δέοντα τρόπο (δηλαδή όπως και της άλλης πλευράς) τις δικές μου απαντήσεις, οι οποίες είναι αφοπλιστικές, άκρως αποδεδειγμένες και τεκμηριωμένες.
Δημοσιεύω τα έγγραφα που απέστειλα στην Οικονομική Υπηρεσία:
1.                                       ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Νικολάου Κ. Καζαντζή, Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου
ΠΡΟΣ
Την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου.
——————————————-
…………
Επειδή εχθές κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27-7-2016 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης απάντησε (εν μέσω ύβρεων και απειλών εναντίον μου)  στον ίδιο χώρο που είχε μισθωμένο η εταιρία με την Α. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και σε τμήμα αυτού εκμίσθωσε ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 σε τρίτη εταιρία με την επωνυμία «X. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ – Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε»
Επειδή όμως δεν είπε ότι:
1. Η εν λόγω εταιρία  «X. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ – Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε»  έχει τρεις (3) τροποποιήσεις και συγκεκριμένα μετατράπηκε σε Χ. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. εν συνεχεία σε Χ. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. και τέλος μέχρι σήμερα σε ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ Ε.Ε. (με τον διακριτικό τίτλο SCANWEST SERVICE SCANIA),
2.  Δεν μας πληροφόρησε εάν η κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ που συμμετείχε (και ως συνδιαχειρίστρια) από 8-2-2013 μέχρι 6-10-2014 στην εταιρία Χ. ΚΟΠΑΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. είναι ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ενώ δηλαδή για ένα διάστημα ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος.
Παρακαλώ λοιπόν μετά από αυτά να μου απαντήσετε:
α) Πόσα τιμολόγια έχουν εκδοθεί (εάν έχουν εκδοθεί),
β) ποια τιμολόγια,
γ) για ποιές εργασίες,
δ) για ποια ποσά (μεμονωμένα και συνολικά) στην εν λόγω εταιρία με λες τις επωνυμίες της από της αναλήψεως των καθηκόντων του κ. Καλαμπαλίκη ως Αντιδήμαρχος αλλά και από την εκλογή του ως Δημοτικού Συμβούλου κατά τις Δημοτικές εκλογές του έτους 2014 και μέχρι σήμερα.
………………
Αγρίνιο, 28-7-2016
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ 
2.                                            ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Νικολάου Κ. Καζαντζή, Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου
ΠΡΟΣ
Την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου.
———————————————–
Με ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 11-7-2016 ζητούσα να απαντηθεί αρμοδίως με ποιο τρόπο αγοράστηκαν οι ζαρντινιέρες του Δήμου και συγκεκριμένα:
Με ποια διαδικασία έγινε αυτή η αγορά;
Πέρασε από Οικονομική Επιτροπή;
Πέρασε από Ποιότητα Ζωής ;
Πληρώθηκε από ίδια έσοδα
Εκδόθηκε τιμολόγιο;
Έγινε δωρεά;
Εάν ναι ποιο τιμολόγιο εκδόθηκε για την δωρεά αυτή και πότε έγινε αποδεκτή από το Δημ. Συμβούλιο;
Ποιος είναι ο δωρητής; Έχει σχέση με προμήθειες ή εργασίες στον Δήμο Αγρινίου;
Επειδή εχθές κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27-7-2016 ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καλαμπαλίκης απάντησε ότι είχαν ληφθεί προσφορές χωρίς να αναφέρει ποιες είναι αυτές.
Επίσης αναφέρει ότι αναμορφώθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγρινίου για τον συγκεκριμένο λόγο χωρίς να αναφέρει πότε και με ποιο τρόπο.
Επειδή τα ανωτέρω γεννούν απορίες και ασάφειες σε σχέση με την εν λόγω προμήθεια  ΡΩΤΩ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ:
1.   Υπάρχει τιμολόγιο αγοράς των εν λόγω ζαρντινιέρων;
2.   Εάν υπάρχουν και ποιες είναι οι προσφορές που λήφθηκαν;
3.   Πότε λήφθηκαν οι προσφορές αυτές;
4.   Πότε αναμορφώθηκε ο προϋπολογισμός και με ποιο περιεχόμενο;
5.   Πέρασε από οικονομική επιτροπή η απόφαση περί αγοράς των εν λόγω ειδών;
Αγρίνιο, 28-7-2016
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ
google page rank