Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο Βασίλης Φωτάκης για νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Ανακοινώθηκε και επίσημα την Κυριακή από τον Γ. Παπαναστασίου στην Δημοτική Ομάδα
Και το όνομα αυτού, Βασίλης Φωτάκης. Κύβος ερρίφθη για τον «διάδοχο» του παραιτηθέντα Κώστα Ρόκου στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες και τα… προγνωστικά που ήθελαν, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Βασίλη Φωτάκη, να είναι ο «εκλεκτός» του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου για την κάλυψη της θέσης. 
Η επιλογή κλείδωσε την περασμένη Παρασκευή και ο κ. Παπαναστασίου κάλεσε το Σάββατο το μεσημέρι στο γραφείο του τον κ. Φωτάκη, για να του ανακοινώσει την πρόθεσή του, κάτι που ο δεύτερος αποδέχθηκε, αντιλαμβανόμενος το βάρος και την ευθύνη της θέσης. Την Κυριακή το απόγευμα μάλιστα, για το θέμα συνήλθε η Δημοτική Ομάδα Παπαναστασίου, όπου ο Δήμαρχος παρουσίασε στους συμβούλους του, την επιλογή του, η οποία έτυχε καθολικής αποδοχής.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που την αρχή αρκετοί από τους στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, «έδειξαν» για επόμενο πρόεδρο, καθώς με την μέχρι σήμερα πορεία του στα κοινά, έχει δείξει σοβαρότητα, αφοσίωση και συνέπεια με σταθερή επιχειρηματολογία κατά τις συνεδριάσεις του Σώματος. Ο Βασίλης Φωτάκης, κατάγεται από την Λεπενού. Είναι οικονομολόγος με σπουδές στη Λογιστική καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (κατεύθυνση Δημόσιοι Οργανισμοί) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάνατζμεντ Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Εργάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και ως Σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ έχει εργασθεί στον Ε.Λ.Κ.Ε και στην Οικονομική υπηρεσία του Α.Τ.Ε.Ι Πάτρας καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας στην εταιρία flash media group. Αρθρογραφεί συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Παπαναστασίου και ορίστηκε Αντιπρόεδρος της ΚΟΙΠΑ.
Στο μεταξύ με την επιλογή Φωτάκη για την θέση του Προέδρου, ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν θα αναγκαστεί να επιλέξει το δρόμο του ανασχηματισμού στο σχήμα των αντιδημάρχων του, σε περίπτωση που επέλεγε κάποιων εξ’ αυτών.  Αν και βέβαια, είναι στην διακριτική ευχέρεια του Δημάρχου να το πράξει όποτε το κρίνει σκόπιμο. Η εκλογή Φωτάκη (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα γίνει στις 19:00 αύριο το απόγευμα στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 
google page rank