Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Αγρίνιο: συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (φωτο)

«Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η κατάργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου. Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ! Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου καλώντας στο συλλαλητήριο για τη διεκδίκηση των συλλογικών συμβάσεων  που έλαβε χώρα σήμερα στο κέντρο του Αγρινίου. Το συλλαλητήριο στήριξαν τα Σωματεία του ΕΚΑ , η Β΄ΕΛΜΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η ομιλία εκφωνήθηκε  από τον κ. Δημήτρη Δήμα, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ Βαγγέλης Παπασπύρος αλλά και από ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Γιώργος Καραμητσόπουλος, ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Σύμφωνα με τον κ.Δήμα, το σημερινό συλλαλητήριο δείχνει «την απόφασή μας να παλέψουμε συντονισμένα, στέλνοντας πρόταση νόμου που μέχρι σήμερα υπογράφουν πάνω από 400 εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα».Στην πρόταση νόμου :
• καταργούνται όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιέχονται στους νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με τα τρία μνημόνια.
• Διασφαλίζονται πλήρως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αποκαθίσταται ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ.
• Καταργείται η απαράδεκτη διάκριση για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στη δουλειά. Αποκαθίστανται τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι για μας περασμένα ξεχασμένα. Οι όροι των κλαδικών συμβάσεων επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.ά.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο το πρωί  με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της  ΔΕΗ και της  ΔΕΥΑ στο Αγρίνιο, την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στον ΟΑΕΔ και την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί στο Νοσοκομείο.
Ωστόσο κινητοποίηση για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΕΚΑ)και σωματεία.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μέλη της Διοίκησης του ΕΚΑ και πρόεδροι σωματείων παρέδωσαν στον αντικαταστάτη για σήμερα του διευθυντή του ΙΚΑ υπόμνημα με τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης.
Στην κινητοποίηση έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Κατσιγιάννης, ενώ  μοιράστηκαν ανακοινώσεις για το αποψινό συλλαλητήριο στην πλατεία του Αγρινίου.
Τα αιτήματα είναι:
– Kατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας.
-Eπαναφορά και υπογραφή των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, αναπλήρωση των απωλειών. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
– Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
-Οι αγωνιστικές δράσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη με κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί στη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ,
Oι κινητοποιήσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο προγραμματισμένων συντονισμένων αγωνιστικών δράσεων που έχει ανακοινώσει το ΕΚΑ και που ξεκίνησαν Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη από τη ΔΟΥ Αγρινίου.
agrinionews
google page rank