Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Μεγάλη νίκη με 3 - 0 για τον Αλυζιακό στο τοπικό ντέρμπι με τον Α.Ο. Κανδήλας. (βιντεο & φωτο)

Μεγάλη νίκη με 3 - 0 για τον Αλυζιακό στο τοπικό ντέρμπι με τον Α.Ο. Κανδήλας είχαμε σήμερα Σάββατο 4.2.2017 στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής.

Στα εξωαγωνιστικά, ενώ με την σέντρα του αγώνα δεν υπήρχε ιδιαίτερα πολύς κόσμος στο γήπεδο, μετά από 15 λεπτά οι παριστάμενοι  φίλαθλοι ήταν πάρα πολλοί.
Ο καιρός συννεφιασμένος και απειλητικός για βροχή, χωρίς όμως τελικά να πέφτει ούτε σταγόνα. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στα πέριξ και στην εξέδρα του γηπέδου, με βεγγαλικά και καπνογόνα εκ μέρους των πολλών φιλάθλων της Κανδήλας να δίνουν το τόνο, μέσα σε αποδεκτά και πολιτισμένα πλαίσια.
Επίσης μας άρεσε πολύ που και οι δύο ομάδες δίνουν ευκαιρίες σε νέους παίκτες της περιοχής να αθληθούν και να παίξουν ποδόσφαιρο και έχουμε φύγει από εκείνο το πρόσφατο, να δίνουμε χρήματα σε μισθοφόρους για να έχουμε ομάδα υποτίθεται ανταγωνιστική και ποιοτική. Αυτή είναι η ουσία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, να δώσει μία διέξοδο μέσω του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στους νέους της περιοχής και να προσφέρει ένα ευχάριστο δίωρο χαράς, συναισθημάτων, ευεξίας και κοινωνικότητας στους κατοίκους της τοπικής μας κοινωνίας.
Στα αγωνιστικά τώρα η ομάδα του Αλυζιακού έκανε μία ευρεία και εύκολη θα λέγαμε νίκη, παρά την αντίσταση που σε μικρά κομμάτια του παιχνιδιού πρόβαλε η πολύ καλή και καλά στημένη από τον Παναγιώτη Λύτρα (Πανάκιας) γειτονική ομάδα του Α.Ο. Κανδήλας. Ο Αλυζιακός κυνήγησε την νίκη με έξυπνη τακτική από τον προπονητή Τάσο Χατζαρά (Τάτσης), κλείνοντας πρώτα τους χώρους πίσω και μετά ψάχνοντας με υπομονή το γκολ μπροστά.
Α' ημίχρονο.
Στην αρχή του αγώνα, στα πρώτα 10 λεπτά το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες πρωτίστως να προσέχουν τις άμυνες τους και πολύ επιφυλακτικά να προσπαθούν να βγουν στην επίθεση.
Στο 13ο λεπτό πολύ ωραία πλαγιοκόπηση για τον Αλυζιακό από αριστερά με τον Σπύρο Κατσαούνη, του οποίου η πολύ ωραία συρτή σέντρα στο πέναλτι δεν βρήκε κανένα παίκτη να ακολουθεί τη φάση.
Στο 16ο λεπτό μία περίεργη φάση με τους κεντρικούς μπακ της Κανδήλας να μπερδεύονται με τον τερματοφύλακα τους και με παρέμβαση του Βασίλι Ρουσάι και του Άρη Αποστολάκη η μπάλα πήγε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφσάιντ, κακώς κατά την γνώμη μας, μιας και η μπάλα γύρισε από παίκτη της Κανδήλας. Λάθος που δεν το είδε ο διαιτητής και εντάξει γίνονται και λάθη.
Στο 21ο λεπτό ανεπανάληπτο τετ α τετ για τον Αλυζιακό, με τον κινητικό Βασίλι Ρουσάι, του οποίου το πλασέ στην κίνηση πέρασε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 22ο λεπτό ακόμα καλύτερο τετ α τετ για τον Αλυζιακό, με τον Άρη Αποστολάκη να πλασάρει, αλλά ο Ανδρέας Γιαννείος να δείχνει τα έξοχα ανακλαστικά του και να αποκρούει σωτήρια. Πανέμορφη απόκρουση.
Στο 42 λεπτό μεγάλη ασυνεννοησία των κεντρικών αμυντικών της Κανδήλας, με τον Βασίλι Ρουσάι να εκμεταλεύεται το στιγμιαίο μπέρδεμα και να ανατρέπεται στην συνέχεια από τον τερματοφύλακα της Κανδήλας. Η εκτέλεση του πέναλτι από το Σωτήρη Αποστολάκη και 1 - 0. Ο δρόμος για την νίκη για τον Αλυζιακό είχε ανοίξει.
Στο 45 λεπτό φοβερή πλαγιοκόπηση από τον Άρη Αποστολάκη, με συστημένη σέντρα προς τον Βασίλι Ρουσάι, ο οποίος μόνος ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 2 - 0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.
Β' ημίχρονο.
Ο Αλυζιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με την φόρα του Α' ημιχρόνου. Έτσι μόλις στο 1ο λεπτό καταφανέστατο πέναλτι πάνω στον εφορμούντα προς το τέρμα Άρη Αποστολάκη. Εκτέλεση από τον Σωτήρη Αποστολάκη, 3 - 0 και το παιχνίδι κλείδωσε στην νίκη του Αλυζιακού.
Στο 6ο λεπτό η Κανδήλα, η οποία άρχισε να γίνεται πιο επιθετική, πλησίασε στο να κάνει το 3 - 1, αλλά ο Φάνης Προδρομίτης απέκρουσε όντας σε ετοιμότητα.
Στο 20ο λεπτό πολύ ωραίο μακρινό σουτ από τον Δημήτρη Κατσαούνη, η μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 40ο λεπτό η καλύτερη ευκαιρία της Κανδήλας με ανεπανάληπτο τετ α τετ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.
Με αυτή τη νίκη ο Μύτικας σκαρφάλωσε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ατενίζει με αισιοδοξία την συνέχεια του πρωταθλήματος περιμένοντας τι θα κάνουν αύριο Όχθια και Εμπεσσός που είναι οι ανταγωνιστές για τις δύο θέσεις που οδηγούν στα Play Offs ανόδου και τους οποίους τους έχουμε εντός έδρας και τους δύο στις 4 αγωνιστικές που απομένουν για την λήξη του φετινού πρωταθλήματος.
Είναι οι δύο κρίσιμοι αγώνες που κατά πολύ θα καθορίσουν την είσοδο της ομάδος μας στα Play Offs της ανόδου και εκεί χρειάζεται η μεγάλη στήριξη του φίλαθλου κόσμου του Μύτικα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για τον ωραίο αγώνα που μας πρόσφεραν σήμερα.













































kandilatoxoriomas
google page rank