Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΑΜΕΑ: ΠΙΝΓΚ- ΠΟΝΓΚ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ….

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η  περιουσία του  κάθε δήμου δεν μπορεί να παραχωρηθεί από κανέναν, παρά μόνο από το δημοτικό συμβούλιο με απόφασή του και όποιος θα ισχυρισθεί τα περί αντιθέτου είναι σίγουρο πως έχει πλήρη άγνοια περί λειτουργίας ενός Δήμου ή  «νηπιακές» γνώσεις στη δημοσιογραφία.  

Οι όποιες αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων έχουν βεβαίως εισηγητικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν δεσμεύουν το δημοτικό συμβούλιο, όμως η Δημοτική Αρχή, πέραν ότι τις επικαλείται στις αποφάσεις της, θα πρέπει  να έχει πλήρη γνώση όλων των αποφάσεων είτε αυτές αφορούν τοπικές κοινότητες είτε δημοτικές είτε τις υπηρεσίες του Δήμου. Και όσοι διατείνονται πως ασκούν χρηστή διοίκηση θα πρέπει όταν στο δημοτικό συμβούλιο έρχονται θέματα όπως η  ανάκληση της παραχώρησης των αιθουσών του ισογείου του Κοινοτικού Καταστήματος στο Σύλλογο ΑΜΕΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ» να τα χειρίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και να γνωρίζουν την κάθε πτυχή του θέματος!
Το  agriniosite.gr συνεχίζει  την δημοσιογραφική έρευνα  και αποκαλύπτει νέα στοιχεία που δεν τιμούν κανέναν.

Παρακάμπτουμε τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες και στεκόμαστε σε ότι  ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία και  τα όσα ντροπιαστικά εκτυλίχτηκαν έως σήμερα, στο θέμα του κτιρίου της Παραβόλας, το οποίο ήρθε  ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη. Ας θυμηθούμε τη  φράση που είπε, απευθυνόμενος στον κ.Λαόνη, εκπρόσωπο του αναπηρικού κινήματος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (την ώρα της συνεδρίασης του θέματος), «εκμεταλλεύεστε την θέση σας ….» είπε κ.Φωτάκης, ο οποίος προφανώς θα εννοούσε (μη γνωρίζοντας και το βάθος του θέματος) ότι προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους, όχι με στοιχεία αλλά με φωνές!
Μεγάλη κουβέντα αυτή κ. Πρόεδρο αλλά εκστομίστηκε σε λάθος κατεύθυνση γιατί το κτίριο και οι ανάπηροι έχουν γίνει πινγκ- πονγκ στις ορέξεις και τα θέλω του κάθε αντιδημάρχου, «εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους…»  
Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη τις αποφάσεις του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου για να δούμε αν γνώριζε η όχι επιτέλους κανείς τι θα γίνει στο συγκεκριμένο δημοτικό κτίριο!!
Χαρτιά πηγαινοερχόντουσαν από το σύλλογο στο δήμαρχο, στους αντιδημάρχους και στις τεχνικές υπηρεσίες (δείτε έγγραφο 1) είχαν σταλεί και από την Περιφερειακή ενότητα (δείτε έγγραφο ) που ανέφεραν τι και πως θα δημιουργηθεί αλλά δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός!! Ακόμη και η τοπική τηλεόραση και ορισμένα άλλα ΜΜΕ είχαν σχετικό ρεπορτάζ με την τελετή εγκαινίων του κέντρου διημέρευσης στο δημοτικό κτίριο της Παραβόλας, τον Ιούλιο του 2016!
Και όλα αυτά από την δημοτική αρχή δεν τα πήρε κανείς χαμπάρι! Αλλά για τις προσλήψεις (ΔΕΙΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ 2&3)  που θα έκανε το συγκεκριμένο κέντρο «εντελώς τυχαία» ενημερώθηκε η δημοτική αρχή Αγρινίου… Και όχι μόνο ενημερώθηκαν σύμφωνα με μαρτυρίες των ΑΜΕΑ, τις οποίες όπως μας είπαν θα καταγγείλουν και δημοσίως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο( εμείς κρατάμε μια επιφύλαξη για το πότε και αν διεξαχθεί)  δύο κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής ζήτησαν να «τακτοποιηθούν»- προσληφθούν δύο δικά τους άτομα. Ανιψιά του ενός και ανιψιός του άλλου …αλλά όταν οι ανάπηροι είπαν ότι δεν έχουν τα προσόντα που χρειάζονται για τις θέσεις… δεν τους άρεσε!!!  Για αυτό και προσπάθησαν κάποιοι να παραπλανήσουν ή  να κρυφτούν στο δημοτικό συμβούλιο..Άρα αξιότιμε κ.Φωτάκη με όλο ο σεβασμό και να ήθελαν οι ανάπηροι δεν έχουν τη δύναμη να εκμεταλλευτούν τη θέση τους. Ο νοών…νοείτω

Παραβόλα 7/10/2016  Αρ. Πρωτ. 186/716
Προς το ΔΗΜΟ ΑΡΓΙΝΙΟΥ
         ΥΠ’ ΟΨΙΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ
(ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)
ΥΠ’ΟΨΙΝ κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
 Παρακαλούμε  τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου σας όπως σύμφωνα με την αίτηση μας με αρ.πρωτ. 07/2016 και με αρ.πρωτ. του Δήμου σας 4/4-2-2016 για δημιουργία ΚΔΗΦΑΜΕΑ και παραχώρησης κτιρίου στο ισόγειο κατάστημΑ του Δ.Δ. Παραβόλας με αρ. πρωτ. 1/2016 σύμφωνα και με τη δική σας απόφαση με αρ. 90/2016, παρακαλώ να διευκρινιστεί ποιες και που βρίσκονται οι παραχωρηθέντες αίθουσες, 4 (τέσσερις) τον αριθμό, του ισογείου Δ.Δ. Παραβόλας και πόσα τ.μ. είναι η καθεμία. Επίσης να διευκρινιστεί άμεσα πόσα WC μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ποιους διαδρόμους και εισόδους του κτιρίου. Παρακαλούμε να συνεργαστείτε με τον ιδιώτη μηχανικό που ορίσαμε, το κ. Κέκελο που έχει αναλάβει τη μελέτη του έργου ώστε να αποπερατωθεί το κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας αμέα ώστε να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει σύμφωνα με το (ΦΕΚ 789/Β/6-10-1993) σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου 4067/12.


agriniosite
google page rank