Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Θρίλερ κατασκοπείας στο κέντρο της Αθήνας

Επίκεντρο ενός θρίλερ κατασκοπείας έγινε την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα, όπου εκτυλίχθηκε  ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός Κινέζου που καταζητούνταν στις ΗΠΑ με την κατηγορία της αγοράς διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», όλα άρχισαν από την ενημέρωση που παρείχε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στις ελληνικές Αρχές, ζητώντας να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας 52χρονος Κινέζος, ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποιεί ως βιτρίνα νόμιμη ναυτιλιακή εταιρεία της χώρας του για να αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή.
Ο ύποπτος Κινέζος για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως λειτούργησε για λογαριασμό μυστικής υπηρεσίας, φέρεται ότι εντόπισε το απόρρητο υλικό στις ΗΠΑ και ήρθε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους με τους οποίους έκλεισε την αγορά με αντίτιμο μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανικές Αρχές δεν ενημέρωσαν τις ελληνικές για τα πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε επαφή ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, ζήτησαν την παρέμβασή τους, επειδή γνώριζαν ότι ο Κινέζος συμφώνησε με τον άνθρωπο που του εξασφάλισε την κεραία να συναντηθούν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας, αρχικά για να δει το υλικό.
Την περασμένη Πέμπτη οι αστυνομικοί ακολούθησαν τον ύποπτο μέχρι το πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών, όπου είχε κλείσει το ραντεβού. Μόλις βγήκε από το ξενοδοχείο, αφού είχε πλέον συμφωνήσει στην αγορά της κεραίας, του πέρασαν χειροπέδες. Την επόμενη κιόλας ημέρα οι αμερικανικές Αρχές κατέθεσαν επίσημο αίτημα για την έκδοση του Κινέζου στη χώρα τους, η οποία μάλλον θα γίνει άμεσα, καθώς ο 52χρονος δεν είχε προβεί σε κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα για να κρατηθεί εντός συνόρων.
Πηγή: newsbomb.gr
google page rank