Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

Αποχώρησαν από την σημερινή    1η Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ο «Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016» διότι όπως ισχυρίστηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν στάλθηκε κείμενο απολογισμού προκειμένου να είναι ενημερωμένες  στη  συνεδρίαση
Με εντάσεις ξεκίνησε η σημερινή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου . Πριν την συζήτηση του θέματος οι επικεφαλείς των παρατάξεων και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι  έθεσαν διαδικαστικά θέματα τα οποία δεν έθεσε υπόψη τόσο ο πρόεδρος όσο και συνολικά η δημοτική αρχή, με κυριότερο  τη μη παράδοση του απολογισμού εντός πέντε ημερών όπως ορίζει ο νόμος, πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου . Τον κύκλο των ενστάσεων άνοιξε ο  κ. Μερμίγκης και ακολούθησαν οι κκ. Τραπεζιώτης , Καζαντζής, Μοσχολιός, τον Πανανικολάου και Ρόκος.

 Με βάση το άρθρο13, όπως εξήγησε ο κ.Μερμίγκης από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο», θα έπρεπε να έχει σταλεί πέντε μέρες πριν την συνεδρίαση το κείμενο του απολογισμού  ενώ τόνισε ότι «μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι έχει αναρτηθεί στα τοπικά site η εισήγηση του Δημάρχου ενώ οφείλατε με βάση τον κανονισμό να δώσετε στις παρατάξεις κείμενο απολογισμού έτσι ώστε να λάβουμε γνώση και να κάνουμε καλύτερο και ουσιαστικότερο διάλογο και βεβαίως την δουλειά μας καλύτερα»
Απαντώντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Φωτάκης σημείωσε ότι τηρήθηκε μια διαδικασία όπως και στο παρελθόν .
Ο κ.Μερμίγκης σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Φωτάκη υπογράμμισε ότι « Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι γινόταν μέχρι τώρα, δεν σημαίνει όμως ότι είναι και σύννομο. Το ότι δεν γινόταν τόσα χρόνια δε σημαίνει ότι αυτή η ανομία θα πρέπει να συνεχιστεί εσαεί».
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ο κ.Μερμίγκης και ένα δήμο, ;opvw e;ipe, φίλα προσκείμενο στη δημοτική αρχή, τον Δήμο Αμαρουσίου όπου ο κ. Πατούλης πριν τηn συνεδρίαση διένειμε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ένα τόμο 180 σελίδων με όλα τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής προκειμένου να είναι σε γνώση τους… «Αυτό γίνεται παντού αυτό ζήτησα να γίνει και εδώ» κατέληξε ο κ.Μερμίγκης.
Ο  κ.Δημήτρης Τραπεζιώτης ταυτίστηκε πλήρως με τον Στέλιο Μερμίγκη και εξήγησε «ο κανονισμός  πρέπει να τηρείται διότι έχει και  συγκεκριμένο νόημα  «Διότι μπορεί την τελευταία στιγμή ο Δήμαρχος ή ο κάθε εισηγητής να παρουσιάσει στοιχεία τα οποία οι δημοτικές παρατάξεις δεν μπορούν να ελέγξουν.. Άρα για να υπάρξει ουσιαστικό διάλογος πρέπει να αναβληθεί, υπάρχει χρονικό περιθώριο …»κατέληξε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις του κ.Μοσχολιού και των ανεξάρτητων  συμβούλων  κκ. Καζαντζή και Ρόκου.
«Υπάρχει θέμα διαδικαστικό,  όχι τυπικό αλλά ουσιαστικό ..Δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να μην είναι ενημερωμένο και να ευτελίζεται σε μια φιέστα» ανέφερε ο κ.Αντωνάκος, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης ανακοίνωσε πρώτος την απόφαση να αποχωρήσει η παράταξη του και ακολούθησαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης…
Ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα την στιγμή που έτσι γινόταν και επι Μοσχολιού και υποστήριξε  ότι η δημοτική αρχή απολογείται στους δημότες και όχι στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης
agriniosite
google page rank