Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

«Αστυνομικός Σταυρός» για τον Ανθυπαστυνόμο Σπύρο Κοντό που υπηρετεί στο Α.Τ. Βόνιτσας

Την ερχόμενη Δευτέρα (6-2-2016), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, θα πραγματοποιηθεί τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο Σπυρίδωνα Κοντό του Κωνσταντίνου που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.
Στην τελετή έχουν προσκληθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμάς, εκπρόσωποι των δικαστικών Αρχών, της τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών Σωματείων και της τοπικής Ένωσης Αποστράτων.
Την απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου θα πραγματοποιήσει ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος , παρουσία οικείων του τιμώμενου Αστυνομικού και όλων των Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.
Η απονομή πραγματοποιείται μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος Αστυνομικός κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.
Πιο συγκεκριμένα πριν δυο έτη, ο Ανθυπαστυνόμος Σπυρίδων Κοντός με πράξη αυτοθυσίας, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη πραγμάτωση πνιγμού λουόμενου άνδρα, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του, κολύμπησε άμεσα μεγάλη απόσταση, κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, (άνεμος – βροχόπτωση) και τον διέσωσε.
google page rank