Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σχολείο Α’ βοηθειών από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας


Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε το σχολείο Α’ βοηθειών που διοργάνωσαν από κοινού ο Ναυταθλητικός Όμιλος Βόνιτσας και ο σύλλογος «Λύκειος Απόλλων», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Sozos Inn. Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα μια τέτοια εκδήλωση στην περιοχή και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού το σχολείο παρακολούθησαν συνολικά 21 άτομα από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας αλλά και ευρύτερα.
Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων είχε το στέλεχος του φορέα “EMP Medic First Aid” κ. Τάσος Τσουκαλάς, ο οποίος διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στο αντικείμενο, τόσο ως εθελοντής όσο και ως εκπαιδευτής, έχοντας πιστοποιήσει πάνω από 3000 εκπαιδευόμενους στην παροχή πρώτων βοηθειών.
Κατά τη διάρκεια του σχολείου, και αφού έγινε η εισαγωγή στις αρχές πρώτων βοηθειών, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην βασική υποστήριξη ζωής, την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, την τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης και τη διαχείριση πληθώρας περιστατικών όπου μπορεί να χρειαστεί η παροχή πρώτων βοηθειών (πνιγμονή, καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, εγκαύματα, αιμορραγίες, κλπ). 
Η μεταδοτικότητα του εκπαιδευτή αλλά και οι ασκήσεις που έκαναν οι εκπαιδευόμενοι, τους επέτρεψαν να αφομοιώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αντικείμενα που διδάχθηκαν και να είναι έτσι σε θέση να αντιμετωπίσουν επιτυχώς ένα περιστατικό που θα τους τύχει ή ακόμα και να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή. Να σημειωθεί ότι στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν γραπτές εξετάσεις και οι επιτυχόντες θα λάβουν διεθνή πιστοποίηση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τάσο Τσουκαλά που μοιράστηκε μαζί μας συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία πολλών ετών, τον κ. Βασίλη Σκορδαλή με την πρωτοβουλία του οποίου έγινε η εκδήλωση και τον κ. Βασίλη Σώζο που ευγενικά και αφιλοκερδώς μας φιλοξένησε στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Sozos Inn”.

google page rank