Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Τι επιχειρεί …η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ;

Το Τριώδιο μόλις άνοιξε, οι μάσκες, όμως, έπεσαν! Και το πραγματικό πρόσωπο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποκαλύφθηκε, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα, τόσο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το εποπτεύον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο, κυρίως, για τους χιλιάδες παραγωγούς της χώρας. 
Η εταιρεία, που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε εθιστεί στο εύκολο κέρδος, επιδεικνύει σήμερα μια άνευ προηγουμένου αλαζονεία, επιχειρώντας, αυτή τη φορά, να υποκαταστήσει, δια της πλαγίας οδού, τον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υποσχόμενη …πιστοποιήσεις! 
Αδιαφορώντας παντελώς για τα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην ίδια τη χώρα, αφού και ο ΟΠΕΚΕΠΕ λογοδοτεί στην Ε.Ε., αδιαφορώντας για τις πολλές και σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος της από φορείς όπως Συνεταιρισμοί, η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΠΕΦΑ, η ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, αδιαφορώντας για τα όσα έχουν καταγραφεί στη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για τα όσα επισήμως πλέον απασχολούν τη Δικαιοσύνη, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τις νομικές υπηρεσίες του Οργανισμού και του Υπουργείου, αδιαφορώντας ακόμη και για αυτό καθ’ εαυτό το έργο, που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, διαπιστώνοντας ότι χάνει το παιχνίδι με τους Συνεταιρισμούς, που πλέον αντιλαμβάνονται το ρόλο της εταιρείας και ένας-ένας την εγκαταλείπουν, αναζητά νέα θύματα. 

Και το κάνει με τρόπο επικίνδυνο για τη χώρα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το ίδιο το έργο και εκθέτοντας τον Οργανισμό, που εκτιμούμε ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη νέα απίστευτη πρόκληση και στην απύθμενη επίδειξη θράσους. Η πρωτοβουλία της GAIA ΕΠΕΙΧΕΙΡΕΙΝ να διανείμει σε όλη τη χώρα συμβάσεις προς υπογραφή, μέσω των οποίων ουσιαστικά αναλαμβάνει αυτή να πιστοποιήσει νέους φορείς για το ΟΣΔΕ, χωρίς κριτήρια φυσικά και χωρίς να την απασχολεί η θωράκιση του έργου, παρά μόνο η διατήρηση των κερδών της, καταδεικνύει και το μέγεθος της υποκρισίας της.
 Πόσο μάλλον όταν το κόστος για όλα αυτά, δεν θα το διαθέσει ο μεγαλομέτοχος απ’ τα υπέρογκα κέρδη του, αλλά θα προέλθει από τα χρήματα που παρανόμως δεν απέδωσε η εταιρεία στους Συνεταιρισμούς για τις πιστώσεις της προηγούμενης χρονιάς, κρατώντας τα, δήθεν ως εγγύηση για τη νέα χρονιά, λες και της έχουν υπογράψει εξουσιοδότηση. 
Με την ίδια άνεση, πήρε, άγνωστο πως και υπό ποιες συνθήκες, τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγών, τους οποίους και φρόντισε να προσκαλέσει στα κατά τόπους ΚΕΑ για το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, υποσχόμενη επιδότηση με ακρίβεια δεκαδικού, κατά παραπλανητικό, όμως, τρόπο. Αυτά και άλλα πολλά, που ίσως δεν έχουν μεγάλη σημασία για τον αγρότη, …που τον ενδιαφέρει να κάνει το ΟΣΔΕ του, χωρίς να πληρώνει τους χρυσοκάνθαρους, επειδή έτσι το θέλουν εκείνοι. Ο μέσος αγρότης αντιλαμβάνεται τώρα ότι ο ενδιάμεσος ρόλος της εταιρείας είναι εντελώς περιττός, αφού τη δουλειά την κάνουν οι Πύλες Εισόδου με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Προς τι, λοιπόν, όλα αυτά; Για ποιο λόγο να χρυσοπληρώνει τον Φορέα Συντονισμού; Τι ακριβώς του προσφέρει; 
Αυτά ακριβώς τα ερωτήματα έθεσαν και οι Συνεταιρισμοί, που γυρίζουν την πλάτη στην εταιρεία. Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένοι Συνεταιρισμοί που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, προσφέροντάς της γη και ύδωρ. Γιατί άραγε; Προφανώς θα έχουν τους λόγους τους. Ίσως και γραμμάτια, που πρέπει να ξεπληρωθούν…!!! Κατανοητό...!!! Τα παραπάνω ερωτήματα, πάντως, απασχολούν πλέον και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο, που, ακόμη κι αν ήθελαν, δεν γίνεται να υπερασπιστούν μια κατάσταση που μοιραία και αναπόφευκτα οδηγεί σε εξελίξεις…
e-ea
google page rank