Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Αποχώρησε η παράταξη Μοσχολιού

Με την αποχώρηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης δηλαδή του πρώην Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού, «στιγματίστηκε» το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου. Η παρουσία του πρώην δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Λυμπουρίδη και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Φωτάκης έδωσε τον λόγο στον κ. Λυμπουρίδη, ώστε να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με την υπόθεση «απιστία στην υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ από κοινού και κατ εξακολούθηση» που έγινε κατά το παρελθόν. Η αρχή της υπόθεσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιο Μερμίγκη, ο οποίος υπέβαλε ερώτηση αν ο Δήμος Αγρινίου θα παραστεί ως πολιτική αγωγή.
Πλέον, η υπόθεση έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Ο κ. Μοσχολιός αντέδρασε στο ότι η υπόθεση είναι στα δικαστήρια και δεν είναι δυνατόν θέμα για το οποίο δεν έχει αποφασίσει ακόμη η δικαιοσύνη να συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο.

Για την υπόθεση αυτή αντιμετωπίζουν την κατηγορία του κακουργήματος 44 συνολικά άτομα. (27 αιρετοί εκ των οποίων και κάποιοι εν ενεργεία και 17 εργολήπτες δημόσιων έργων), ενώ σχετικά με την υπόθεση εκδόθηκε βούλευμα (14/2) από το Συμβούλιο Εφετών Δυτικής Ελλάδας μέσω του οποίου τα άτομα αυτά παραπέμπονται σε δίκη. Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται άμεσα με την μήνυση κατά παντός υπευθύνου που υπέβαλε το 2006 ο κ. Λυμπουρίδης ως δημοτικός σύμβουλος σχετικά με αναθέσεις και κατατμήσεις έργων στον Δήμο Αγρινίου κατά το παρελθόν.
Επίσης, προ διμήνου ο κ. Λυμπουρίδης έστειλε, όπως ανέφερε ο ίδιος, επιστολή στον Δήμαρχο Αγρινίου ζητώντας να παραστεί ο Δήμος ως πολιτική αγωγή, αλλά παράλληλα ζήτησε να εξαιρεθούν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου.
sinidisi.gr
google page rank