Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ισχυρή καταιγίδα και κεραυνοί στην Αθήνα -Ποτάμια οι δρόμοι [βίντεο]



Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αθήνα. 
Η ισχυρή βροχόπτωση συνοδεύεται από κεραυνούς. Η έντονη βροχόπτωση έχει πλήξει τις περισσότερες περιοχές της Αττικής, ενώ όπως βλέπετε και στα video του iefimerida.gr η κακοκαιρία είναι έντονη και αναμένεται να παραμείνει όλο το βράδυ. Μάλιστα, οι περισσότεροι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. 
 Ο κυκλώνας «Ζήνωνας» Στο μεταξύ, εκτός από την κακοκαιρία με το όνομα «Ευρυδίκη» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα, ακολουθεί ο κυκλώνας «Ζήνωνας». Από τον μεσογειακό κυκλώνα με τα τροπικά χαρακτηριστικά θα επηρεαστούν Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς για να προβλεφθεί η ακριβής πορεία του. 


Τέτοιο τύπου κυκλώνες ονομάζονται medi-canes, από τις λέξεις Mediterranean και hurricanes, και συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις. Το meteo.gr δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφία από τη NASA, στην οποία απεικονίζεται η δημιουργία του μεσογειακού κυκλώνα στα νοτιοανατολικά. Καλλιάνος: Μην ξεγελιέστε από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού «Μην ξεγελιέστε από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αναμένονται πάλι καταιγίδες το βράδυ», γράφει στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. «Μπορεί ο καιρός να δείχνει ελαφρώς βελτιωμένος ως προς τις βροχοπτώσεις στην Αττική, όμως μην ξεγελιέστε! 
 Από τις βραδινές ώρες σήμερα αναμένω νέο "ξέσπασμα" με σποραδικές καταιγίδες που θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής και ενδεχομένως και των δυτικότερων περιοχών της που εχθές επλήγησαν. Φαίνεται ότι θα έρθει κάτι αρκετά δυνατό και ότι σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής. Δεν θέλω να αγχωθείτε, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε και δεν είναι και η πρόθεση μου αυτή. 
Επιθυμώ απλά να σας ενημερώσω γι αυτό που εκτιμώ ότι θα έρθει πάλι. Και να σας πω την αλήθεια μου, μακάρι να μην βρέξει πάλι στην Αττική το βράδυ, όμως δύσκολα θα το αποφύγουμε. Και πιο πολύ το αναφέρω για τις πληγείσες περιοχές, όπου υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα το βράδυ θα μείνουν στους δρόμους διότι για τις άλλες περιοχές δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας. 
 Αυτή η κατάσταση, με εξάρσεις και υφέσεις, θα διατηρηθεί στην Αττική μέχρι και το Σάββατο το βράδυ...». ΕΜΥ: Επιδεινώνεται ο καιρός μέχρι το Σάββατο Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα, μετά την πρωτοφανή θεομηνία στη Μάνδρα που είχε ως αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το Σαββατοκύριακο, όπως δηλώνει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Αντώνης Λάλος. 

 iefimerida.gr

google page rank