Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Διάσωση φιδιού στο κέντρο του Αγρινίου (Βίντεο)

«Mια ασυνήθιστη διάσωση, ένας Λαφιάτης του Ασκληπιού, το »ιερό» φίδι όπως το αποκαλούσαν στην αρχαία Ελλάδα αλλά και σε άλλους πολιτισμούς, βρέθηκε μέσα στην πόλη του Αγρινίου σε μια πολυκατοικία! 
Δυσκολευτήκαμε λίγο να τον βγάλουμε έξω γιατί κρυβόταν και είναι φίδι» αναφέρει ο Νίκος Πατερέκας στο facebook, ο οποίος παραθέτει το ακόλουθο video.

και συνεχίζει «δεν είμαι ειδικός με φίδια, δεν έχω κάποιο πιστοποιητικό επίσης, απλά μπορώ να τα ξεχωρίζω και να πιάνω όποιο πρέπει για να διασωθεί από μπελάδες, έμαθα να τα ξεχωρίζω αν και τα φοβόμουν πολύ ! 
Ήταν κάτι αναγκαίο που έπρεπε να ξεπεράσω και γω μιας και φοβόμουν τα φίδια όπως πολυς κόσμος στην αρχή, αλλά λόγω ενασχόλησης με την διάσωση άγριας ζωής γενικά έπρεπε να μην κάνω εξαίρεση για αυτά τα παρεξηγημένα και συμπαθητικά πλάσματα ! 

Με τον καιρό θέλω να δηλώσω πως με την προσπάθεια σωστής ενημέρωσης μέσω Media αυτό αλλάζει σιγα σιγά και όταν ο κόσμος βλέπει να χειρίζεσαι στα χέρια σου ένα οποιαδήποτε φίδι που μεν αμύνεται αλλά δεν είναι επικίνδυνο όπως τα περισσότερα στην χώρα αρχίζει και το σκέφτεται από άλλη πλευρά και γίνεται πιο καταδεκτικός με αυτά τα πλάσματα, » σου λέει αυτός γιατί πιάνει φίδι και δν παθαίνει τίποτα??, μήπως είναι όντως ακίνδυνα ??…» !!! 
Στο χθεσινό περιστατικό με τον Λαφιάτη Ασκληπιού είδα ακριβώς αυτές τις αντιδράσεις και χάρηκα πολύ ! Μόλις είπα στον κόσμο πως τρέφεται με ποντίκια & κατά κύριο λόγο με μεγάλους αρουραίους αυτοί ήταν πολύ θετικοί και επικροτούσαν οι περισσότεροι το ίδιο το φίδι ! Πολύ καλά νέα ! Να Ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους ! Όλα αυτά δεν σας τα λέω για να αναδείξω εμένα με οποιονδήποτε τρόπο (εξάλλου δεν βγάζω χρήματα από αυτό, είναι καθαρά εθελοντικό έργο και η Πυροσβεστική επίσης μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό) / αλλά καθαρά γιατί είμαι χαρούμενος που η όλη αυτή προσπάθεια αποδίδει καρπούς κάποιες φορές !!! Μακρύς ο δρόμος …. ! Μεγάλο Ευχαριστώ στον Ilias Strachinis που με ‘έσπρωξε’ σε αυτόν κόσμο των φιδιών και έμαθα τόσα πράγματα» !
agriniotimes
google page rank