Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Έργα και Ημέρες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας επι Δημαρχίας Γεωργίου Αποστολάκη

Α. ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ 
Παρακάτω σας αναφέρουμε μικρά και μεγάλα  έργα του Δήμου μας στην Ενότητα Μεδεώνος, σύμφωνα με τις αναρτήσεις μας στο katouna news.

Δημιουργία  του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΚΔΑΠ» στην Κατούνα.
Κατασκευάσθηκε το νέο σιντριβάνι στην πλατεία ύστερα από παροτρύνσεις συνδημοτών μας.


Κατασκευάσθηκε ένα έργο αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή Μουτζούρια. ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ - ΠΑΛΙΟΠΗΓΑΔΟ - ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΑ  Δ. E. ΜΕΔΕΩΝΟΣ. Ο εν΄  λόγω δρόμος έχει συνολικό μήκος 3.000,00 μέτρα περίπου.
-         Είναι προς δημοπράτηση  445,000 μελέτη το β μέρος του έργου από Δασύλλιο Κατούνας συνεχίζοντας το δρόμο προς Τρύφου έως περιοχή Μουτζούρια.
-      
   Είναι προς δημοπράτηση  600,000 χιλ. το έργο Κατούνα –Άγιος Γεώργιος στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο Κάμπο και στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείτε στην θέση «Ελούλα». Είναι ένα από τα έργα που έχουν μπει σε κατασκευαστική προτεραιότητα.
-         Τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας στο γήπεδο Κατούνας, αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, στην συνέχεια τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα ποτισμού και δεξαμενές νερού. Έγινε η σπορά, αγοράστηκε χαρτοκοπτικό μηχάνημα και σήμερα είναι το στολίδι της Κατούνας. 
    - Επιτέλους  εγκρίθηκε το μεγάλο έργο οδικού δικτύου Κατούνα –Λουτράκι  περιμένουμε την δημοπράτηση, είναι ένα έργο που το ήθελαν πάρα πολύ οι κάτοικοι της περιοχής μας, διότι είναι η έξοδος προς την θάλασσα αλλά και η σύνδεση με τον υπόλοιπο δήμο μας το ποσό είναι 3.550.000,00 και περιέχει και νέο αγωγό ύδρευσης.
      - Τα σφαγεία ενώ δεν υπήρξε ακόμη ενδιαφερόμενος, είναι όλα έτοιμα για δημοπράτηση πάρθηκε η απόφαση στο Δημοτικό συμβούλιο και βγήκαν  οι άδειες που χρειαζόταν και  ορίσθηκε η δημοπρασία.
-Δημοπρατήθηκε το πρώτο μέρος του βιολογικού καθαρισμού της Κατούνας.
-Ξεκίνησε η δημιουργία παιδικής χαράς απέναντι του ΟΤΕ στο παρκινγκ
-Έχει προγραμματιστεί και θα πάνε για δημοπράτηση τέλος του χρόνου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» νέες παιδικές χαρές: Κομπωτή στο δημοτικό σχολείο, Κατούνα στα κατωμερήσια, Αχυρά στην πλατεία, Αετός στο  γήπεδο, Τρύφου στην πλατεία, Κωνωπίνα στο προαύλιο δημοτικού σχολείου.  
-Βοηθητικό γήπεδο: Κατατέθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε συνεργασία δήμου με την περιφέρεια για πλαστικό χλοοτάπητα 125.000 € για βοηθητικό γήπεδο 55χ33 δίπλα  στο σημερινό.
-Με το «φιλόδημος»  για την σχολική στέγη κατατέθηκε για το γυμνάσιο μπάσκετ και βόλεϊ με πλαστικό τάπητα και στο δημοτικό σχολείο Κατούνας μπάσκετ.
-Έργο στον κάμπο του Αετού. Ξεκίνησε το μεγάλο έργο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 900.000,00€.  Ο δρόμος  αυτός  εξυπηρετεί  τις  ανάγκες των  γεωργών  και  κτηνοτρόφων  της  περιοχής. 
Ο πρώτος κλάδος αρχίζει  από  τα  όρια  του  οικισμού  "Αετός"  στη  θέση  "Βαρκό"  και  διασχίζει  τον   κάμπο  με  κατεύθυνση  προς  δυτικά  και  στη  συνέχεια  βόρεια  όπου  διασταυρώνεται  με  τον  υπάρχοντα  ασφαλτοστρωμένο, εν μέρει,  αγροτικό  δρόμο  Παπαδάτου - Άγιος  Νικόλαος.
-Ο δεύτερος  κλάδος  μήκους  1.720 μέτρα  εξυπηρετεί  τις  ιδιοκτησίες  και την  κυκλοφορία  περιμετρικά  του  οικισμού  Αετού.
-Επίσης γίνεται μελέτη αγροτική οδοποιία Αετού με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 513.000.
-Κατασκευές τοιχίων αντιστήριξης και μαντρότοιχων στις θέσεις Μαυρομμάτη,  Μούχα,  Γκαραβέλου, Γκαραβέλου, Κασούρα στην Κατούνα.
- Έπιδιορθώσεις και έπεσε τσιμέντο πολλές φορές στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στον κάμπο στην θέση «ελούλα»,
-Έγινε η αγορά υλικών, η  αποκατάσταση ζημιών και ξεκινά η σύνδεση στο νέο δίκτυο ύδρευσης της Κατούνας από τα κατωμερήσια.
-Τσιμεντόστρωση του δρόμου που ξεκινάει από του Μαλτέζου και καταλήγει στο Α.Τ. Κατούνας
-Τοποθέτηση πλαστικού τάπητα σε γήπεδο μπάσκετ στην Κατούνα.
-Τοποθετήθηκαν Αλεξικέραυνα στα σχολεία της Κατούνας, Αετού και Κομποτής.  
-Έγκριση αλλαγής σωλήνων αμιάντου στα δίκτυα ύδρευσης Κεφαλόβρυσου – Κατούνας και Κατούνας – Κωνωπίνας
-Διάνοιξη του κλειστού δρόμου για το Ν. κοιμητήριο
Επέκταση φωτισμού σε Τρύφου, Κομπωτή, Αετό και  Κομποτή
-Ιαματικά Λουτρά Τρύφου: Με 5 γεωλογικές   γεωτρήσεις προσπαθεί ο δήμος εντός του μηνός να συνταχθεί μελέτη για την μεγάλη καταστροφή του δρόμου Ιαματικών Λουτρών που δημιουργήθηκε φέτος το χειμώνα, που αποτελείται άργιλο και γύψο και θα έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές και γεωλογικές μελέτες του έργου, το οποίο έχει  γίνει  γνωστό το πρόβλημα στο υπουργείο εθνικής οικονομίας και περιμένει την χρηματοδότησή του. 
-Τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των ιαματικών Λουτρών όπως το ανακοίνωσε και η υπουργός Τουρισμού στην Πάτρα κα Κουντουρά. 

-Επέκταση φωτισμού και τοποθέτηση με Κολώνες φωτισμού σε  πολλά σημεία της  Κατούνας. Στο τέλος χωριό στου Σεραφη, Τριάντη, Χαντακια, Φραγκογιάννη, Νακου, Προδρομίτη – Καραμπά, Τσιβγέλη, Κτηνιατρειο, Αποθήκες Ένωσης προς Μπουμπούλη όπως και στα  Αχυρά. Ενώ στο Λουτράκι πάνω από δέκα κολώνες.
Δημοπρατείται τέλος Σεπτέμβρη εμπλουτισμού ύδρευσης Κατούνα-Κωνωπίνα και Τρύφου με νέα γεώτρηση με 460.000.
-Επισκευές και αλλαγές στο αντλιοστάσιο και γεώτρηση  Αετού Πομόνα αντλία καλώδια στα 300 μέτρα
-Επισκευές και αλλαγές στο αντλιοστάσιο και γεώτρηση  Τρύφου αλλαγή αντλίας
-Επισκευές και αλλαγές στο αντλιοστάσιο και γεώτρηση  Κομποτής  Πομόνα αντλία καλώδια στα 150 μέτρα ενώ στο αντλιοστάσιο επισκευή αντλιών και μοτέρ έγιναν καινούριες βάσεις , αλλαγή βάνες κλπ
-Δημιουργία αυτόματου συστήματος ύδρευσης στην υδατοδεξαμενή του Αγίου Νικολάου.
-Πραγματοποιήθηκε μετά από καιρό  ανακατασκευή της υδατοδεξαμενής της Κατούνας στο αλσύλλιο η μόνωση εσωτερικά και εξωτερικά , η στεγανότητα αλλαγή σωληνώσεις και όλες οι εργασίες στο να πίνουμε καθαρό νερό.
-Καθαρισμός δεξαμενής στο Λουτράκι
-Στεγανοποίηση καθαρισμός και περίφραξη στο υδραγωγείο Κατούνας
-Έχουν περιφραχτεί όλες οι υδατοδεξαμενές  των χωριών
-Επισκευάζεται  η δεξαμενή της  Κωνωπίνας, γίνεται καθαρισμός και εσωτερική μόνωση. 
-Τοποθέτηση πινακίδων και σηματοδότηση στην Κατούνα στα χωριά της ενότητας  Μεδεώνος .

-Ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις στην Τρύφου και Βούστρι.
- Επιδιορθώσεις τσιμεντοστρώσεις στην Κωνωπίνα στο οδικό δίκτυο που ήταν χωμάτινος, επιδιόρθωση σε λακκούβες εντός του χωριού.
-Στέγη και εργασίες για θερμομόνωση   και εργασίες στο εσωτερικό του Δημοτικού σχολείου Αετού.
-Εργασίες βαψίματος νηπιαγωγείου, παιδικού σταθμού και κέντρου Υγείας στην Κατούνα.
-Εργασίες διάνοιξης και επιδιορθώσεις δρόμων που οδηγούν στα παλιά Αχυρά, στο Βούστρι, σε εξωκλήσια και σε
κτηνοτροφικές μονάδες.
-Σχολεία:  Κατασκευαστικές εργασίες σε όλα τα επίπεδα σε όλα τα σχολεία της Κατούνας και των γύρω χωριών. 
-Διάνοιξη των ρεμάτων στον κάμπο
-Τοποθετήθηκαν παγκάκια σε πολλά σημεία στην Κατούνα όπως και σε χωριά
-Μεγάλη επέκταση φωτισμού στο Λουτράκι όπου  τοποθετήθηκαν στύλοι, δημιουργία πλακόστρωτου, κατασκευή  βρύσης ενώ τους θερινούς μήνες καθαρίζεται η παραλία και τοποθετούνται ψάθινες ομπρέλες και αποδυτήρια.  
-Τα μηχανήματα του Δήμου έδωσαν το μεγάλο παρών έτσι ώστε να μην αποκλειστούν χωριά για πολλές ώρες και να βοηθήσουν τους κατοίκους τις δύσκολες ώρες χιονοπτώσεων.
Προέκταση αποχέτευσης υπονόμων για τα όμβρια  στον Αετό.
-Τα πυροσβεστικά του δήμου πάντα έφταναν πρώτα σε σημεία όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και βοηθούσαν την πυροσβεστική έτσι ώστε δεν είχαμε μεγάλες εξαπλώσεις στην περιοχή μας. 
-Έφτιαξε σιντριβάνι στην Κομποτή κατασκεύασε το πλακόστρωτο και έφτιαξε πέτρινη βρύση. Στήριξε με υλικά τις κατασκευές του τοπικού συλλόγου Κομποτής στην Αγία Παρασκευή που δημιούργησαν ένα πανέμορφο περιβάλλον και υποστύλωσαν την εκκλησία.
-Δενδροφυτεύσεις  στην Κατούνα όπως και στο δημοτικό σχολείο Τρύφου και κατασκευή πέτρινης βρύσης
-Οι συνεχόμενες βελτιώσεις  αγροτικής   οδοποιίας και διάνοιξη δρόμων είναι στην μηνιαία διάταξη του δήμου κυρίως όμως την Άνοιξη που μετά από την χειμερινή περίοδο έχουμε πολλά προβλήματα.
-Ο Δήμος μας πάλεψε και παλεύει για το Αστυνομικό τμήμα Κατούνας και τα κατάφερε μέχρι στιγμής με τον καλύτερο τρόπο, μιας και άρχισε άμεσες επαφές στο αρμόδιο υπουργείο με του που εκλέχθηκε και το έβαλε σε προτεραιότητα.  Μην ξεχνάμε το ΑΤ Κατούνας  ήταν έτοιμο να φύγει, το είχε προγραμματίσει το αρμόδιο Υπουργείο.
Είχε προγραμματισθεί  κάθε δήμος ένα αστυνομικό τμήμα μόνο, με τους αρμόδιους αξιωματούχους της καρέκλας που έστελνε χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά προσφέρει το Α.Τ. Κατούνας σε ολόκληρη και δύσκολη  περιοχή του Ξηρομέρου που η παραβατικότητα δεν είναι στα απλά πράγματα.
-Παραχώρηση και χρηματοδότηση του πολιτιστικού κέντρου στην Κωνωπίνα που ήταν στεγασμένο το Δημοτικό σχολείο.
-Το ΚΕΠ πλέον λειτουργεί χωρίς πρόβλημα.
-«Το Βοήθεια στο σπίτι» πάντα στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών με καινούριο αυτοκίνητο, όπως και οι υπάλληλοι που είναι στο Δημαρχείο Κατούνας.
-Συνέχιση των ΚΑΠΗ και διοργάνωση εκδρομών
-Ο δήμος μας στάθηκε αλληλέγγυος σε πολλούς ανθρώπους της περιοχής μας.
Προμηθεύτηκε ο Δήμος για την Κατούνα και τα χωριά πολλούς κάδους απορριμμάτων που εγκαταστάθηκαν και έγιναν αλλαγές πολλών που υπήρχαν.
Άνοιξε δρόμος και περνούν αυτοκίνητα από τα γυμνάσια Ρουμελιώτη και  Μπακούλα.
 Ανοίχτηκε δρόμος στου Φραγκογιάννη
 Τα προβλήματα της καθημερινότητας που είναι πάρα πολλά στην ενότητα Μεδεώνος ο δήμος την έχει κερδίσει, μιας και κατόρθωσε να  ανοίξουν οι θέσεις εργασίας και να τοποθετηθούν υπάλληλοι διοίκησης,   υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εργάτες καθαριότητας κλπ που βοηθούν σε πολλές εργασίες.
Ακόμη ανά διαστήματα προσέλαβε δίμηνα, πεντάμηνα κλπ με διάφορα προγράμματα, που βοήθησαν στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Πολιτισμός
Δημιουργία Φιλαρμονικής στην Κατούνα όπως και βιβλιοθήκης
Ενίσχυση εκδηλώσεων και καθιέρωση εκδηλώσεων στην Ενότητα Μεδεώνος.
Βράβευση και ανάδειξη ανθρώπων του αθλητισμού και των γραμμάτων.
Συνέχιση των βραβεύσεων αριστούχων μαθητών
Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων και ημερίδων με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς.
Στήριξε 4 χρόνια την εκδήλωση των καβαλάρηδων στην Νήσσα
Στήριξε όλες τις εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων που ήθελαν σε Κατούνα, Κωνωπίνα, Αετού, Κομποτής και Τρύφου.
Στήριξε τις εκδηλώσεις  της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου
Διοργάνωσε το Φεστιβάλ γευσιγνωσίας
Στήριξη με Αθλητικό υλικό την ΑΜΣ Μεδεών Κατούνας
Στήριξε τις εκδηλώσεις του συλλόγου γυναικών Κατούνας
Στήριξη και τόνωση της τοπικής αγοράς κατα την διάρκεια των εκδηλώσεων και οχι μόνο 
Διοργάνωση Ξηρομερίτικου Αγώνα Δρόμου στην Κατούνα
Στήριξη χορευτικού της Κατούνας
Διοργάνωση ημερίδων με διάφορα θέματα κ.α. 
Και πολλά ακόμα που θα αναφερθούμε σε επόμενο δημοσίευμα μας.  



































































συνεχίζεται 
google page rank