Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

«Ξαφνικός θάνατος» για 38 ιστοσελίδες με ταινίες. Δείτε σε ποιες θα πέσει «μαύρο».

Η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας , ζήτησε από τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names, κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτηση της Odeon, της Seven Group, της Feelgood και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σχετικά με την πειρατεία και την πνευματική ιδιοκτησία. 
Η Επιτροπή εξέδωσε τη σχετική απόφαση, προειδοποιώντας τους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο πως κινδυνεύουν με πρόστιμο 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.
 Η απόφαση της Επιτροπής ισχύει για 3 χρόνια. 
Οι 38 ιστοσελίδες στις οποίες θα διακοπεί η πρόσβαση: 
1. https://xrysoi.online 
2. xrysoi.se 
3. xrysoi.eu 
4. http://gamatotv.me 
5. thegmtv.org, 
6. gamatotv.to 
7. httρs://onlinemoviestar.xyz 
8. onlinemoviestar.com 
9. tainies.online 
10. tenies.online 
11. https://tenies-online.com
 12. teniesonline.ucoz.com 
13. https://oipeirates.οnline 
14. oipeirates.eu 
15. oipeirates.se 
16. http://tainio-mania.com
 17. tainiomania.ucoz.com 
18. https://liomenοi.com 
19. moviecinema.gr 
20. moviecinematv.online
 21. http://tainiesonline.tv
 22. https://magico.info 
23. http://www.subs4free.com
 24. small-industry.com 
25. rnedium-industry.com 
26. https://subztv.club 
27. http://www.greeksubtitles.info 
28. httρ://www.subtitles.gr 
29. https://thepiratebay.org 
30. thepiratebay.se 
31. thepiratebay.me 
32. thepiratebay3.org 
33. https://yts.am 
34. httρs://www.1337x.tο 
35. 1337x.st 
36. 1337x.ws 
37. 1337x.eu 
38. 1337x.se 
Οι 10 πιο «πειρατικές» χώρες στον κόσμο Η απόφαση αφορά στην Ελλάδα, ωστόσο δεν περιορίζεται στην χώρα μας. Οι προσπάθειες εντός ευρωπαϊκών συνόρων για τον περιορισμό της πειρατείας με πρόστιμα και μπλόκα είναι πολυάριθμες αφού η γηραιά ήπειρος φαίνεται να κρατά τα σκήπτρα της «πειρατικής δράσης». 
Σύμφωνα με έρευνα που είχε δημοσιοποιηθεί ένα χρόνο πριν στο torrentfreak.com, και αφορούσε σε 141 δισεκατομμύρια επισκέψεις που έγιναν στα 14.000 μεγαλύτερα πειρατικά site του πλανήτη, από τις 50 χώρες που εξετάστηκαν οι δέκα πρώτες ήταν στην Ευρώπη. 
Σύμφωνα με την τότε έρευνα λοιπόν στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λετονία όπου σχεδόν ένας στους δύο (46,33%) μπαίνουν σε πειρατικά sites. 
Ακολουθεί η γειτονική Βουλγαρία με ποσοστό 27,43%, η Λιθουανία με ποσοστό 24,54% και η Κροατία (22,7%). 
Την πεντάδα ολοκληρώνει η Ισπανία με ποσοστό 22,19%. 
 Στην έκτη θέση και με μικρή απόσταση από την Ισπανία βρίσκεται η χώρα μας, συγκεκριμένα με ποσοστό 21,87%. 
Την «πειρατική δεκάδα» είναι η Σερβία (21,31%), η Ιρλανδια (19,84%), η Ρουμανία (19,07%) και η Σουηδία (18,38%). 
Πως παρακάμπτουν οι χρήστες την απαγόρευση 
Η ασφαλής σύνδεση μέσω VPN είναι ένας από τους τρόπους αυτούς. 
Το VPN είναι Virtual Private Network, δηλ. ένα εικονικό, ιδιωτικό δίκτυο. Ουσιαστικά είναι ένα δίκτυο με τα χαρακτηριστικά του LAN στο οποίο μπορούν να συνδεθούν με κρυπτογραφημένη σύνδεση υψηλής ασφάλειας υπολογιστές από ολόκληρο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό από όπου κι αν συνδέεται ο υπολογιστής η σύνδεσή του αποκτά τα χαρακτηριστικά της βάσης του VPN. 
Κατά συνέπεια αν συνδεθούμε σε ένα VPN μιας χώρας που δεν έχει κλείσει την πρόσβαση θα μπορούμε στη συνέχεια να δούμε κανονικά τις σελίδες η πρόσβαση των οποίων στη χώρα μας έχει διακοπεί. 
Η λύση αυτή απαιτεί συνηθέστερα την καταβολή μιας μηνιαίας συνδρομής. Υπάρχουν όμως και δωρεάν λύσεις όπως το Proton VPN ή το VPN του φυλλομετρητή Οpera. 
Ένας έτερος τρόπος παράκαμψης του αποκλεισμού ακούει στο όνομα proxy server , δηλαδή σε έναν διακομιστή μεσολάβησης. Πρόκειται έναν κεντρικό υπολογιστή ή εφαρμογή, ο οποίος ενεργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του χρήστη και ενός διακομιστή στο Διαδίκτυο. 
Ο proxy server λαμβάνει τα αιτήματα πρόσβασης σε κάποια ιστοσελίδα από έναν χρήστη, προσκομίζει την σελίδα από τον διακομιστή στο Διαδίκτυο, και έπειτα την παραδίδει στον υπολογιστή του χρήστη που ζήτησε πρόσβαση. 
Επί της ουσίας δηλαδή ένας proxy server παρέχει ανωνυμία στον χρήστη καθώς οι διακομιστές που επισκέπτεται βλέπουν ως πελάτη (client) τον proxy server και όχι τον υπολογιστή του χρήστη. 
Παρότι πρόκειται για ένα διαφορετικό τρόπο σύνδεσης το αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο: ο proxy server μπορεί να παρακάμπτει ορισμένους κανόνες πρόσβασης ή γεωγραφικούς περιορισμούς σε απαγορευμένες ιστοσελίδες. 
Και σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, υπάρχουν αμέτρητοι οnline οδηγοί με την διαδικασία βήμα – βήμα.... 

www.mixanitouxronou.gr

google page rank