Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Επιστρέφει 276.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, ο Μάριος Σαλμάς

Το ποσό των 276.458,02 ευρώ, πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ ως αχρεωστήτως καταβληθέν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά όπως προκύπτει από πόρισμα του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.
Ειδικότερα το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ σε συνεδρίαση του τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου έκανε δεκτή την πρόταση του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και καταλόγισε σε βάρος της εταιρείας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας) το ποσόν των 276.458,02 ευρώ, ποσόν που πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ ως αχρεωστήτως καταβληθέν.
Όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, η εταιρεία «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» ήταν συστεγαζόμενη με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, αναφέροντας «με τρόπους και μεθόδους που ο ίδιος και ο έτερος πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο, Υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, οφείλουν κάποια στιγμή να διασαφηνίσουν, είχε εξασφαλίσει για την ιατρική πράξη με τίτλο «διαγνωστική αρθροσκόπηση» που διενεργούσε στο ιατρείο του, το ποσόν αποζημίωσης των 1500 ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί σε νοσοκομειακό Κλειστό Ελληνικό Νοσήλειο (ΚΕΝ) αρθροσκόπησης (διαγνωστικής και επεμβατικής) μαζί με νοσηλεία δύο ημερών».
Μάλιστα από το 2017 η τιμή της συγκεκριμένης εξέτασης από τα 1500 ευρώ μειώθηκε σε 300 ευρώ ύστερα από σχετικές εισηγήσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
www.aftodioikisi.gr
google page rank