Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Στο 5,3% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκόπηση της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN

Δείτε αναλυτικά όλα τα ευρήματα από την μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο με την Ελλη Στάη

Στο 5,3% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, με την συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την Ν.Δ, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. 
Εντύπωση πάντως προκαλεί και το εύρημα ότι μεγάλο ποσοστό επιθυμεί οι επόμενες εθνικές εκλογές να φέρουν... νέες εκλογές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα γίνουν με απλή αναλογική!
Στην πρόθεση ψήφου διαφαίνεται πώς το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης έχουν οι αναποφάσιστοι και οι σκεπτικιστές αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 54% έναντι 80% της Νέας Δημοκρατίας.


Εντυπωσιακό είναι το 21% των ψηφοφόρων που επιθυμεί νέα εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική μετά τις εκλογές έναντι του 21% που θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και το 34% που θέλει κυβέρνηση Ν.Δ ή με κορμό την Ν.Δ. Όσον αφορά τον επόμενο πρωθυπουργό κάνει δυναμικά την εμφάνισή της η επιλογή «Κανένας» με τον Κ.Μητσοτάκη να προηγείται ελαφρώς (2%) του Αλέξη Τσίπρα.


1dhmoskopish.JPG



dhmoskopish (11).JPG



dhmoskopish (1).JPG



dhmoskopish (2).JPG



dhmoskopish (3).JPG



dhmoskopish (4).JPG



dhmoskopish (5).JPG



dhmoskopish (6).JPG



dhmoskopish (7).JPG



dhmoskopish (8).JPG



dhmoskopish (9).JPG



dhmoskopish (10).JPG
www.ethnos.gr
dhmoskopish (12).JPG


google page rank