Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Και πάλι κορυφαίοι της χρονιάς στα βραβεία του ΠΣΑΤ οι Λ. Πετρούνιας και Δ. Ράφτης! (videos)



petrounias-pavlopoulos-psat2018_
Με μία νέα μεγάλη διάκριση κλείνει το 2018 για την ελληνική γυμναστική, αφού ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε Κορυφαίος Αθλητής της χρονιάς και ο Δημήτρης Ράφτης Κορυφαίος Προπονητής, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε για 64η χρονιά ο ΠΣΑΤ, ενώ παράλληλα η Βασιλική Μιλλούση τιμήθηκε με το ειδικό έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους». Η ετήσια γιορτή βράβευσης των «Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (14/12) στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές κάθε κατηγορίας και παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Στην κατηγορία των ανδρών, κυρίαρχος ήταν και φέτος ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος ψηφίστηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ως ο καλύτερος Έλληνας αθλητής, υποσκελίζοντας σε προτιμήσεις τον τενίστα Στέφανο Τσιτσιπά και τον επικοντιστή Κώστα Φιλιππίδη, που τον πλαισίωσαν στην κορυφαία τριάδα (τα αναλυτικά αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης).

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων έγινε ο πρώτος αθλητής στην 64χρονη ιστορία του θεσμού, που κατακτά το τιμητικό έπαθλο σε τέσσερα διαδοχικά έτη. Από τέσσερις τίτλους, αλλά όχι συνεχόμενους, έχουν κερδίσει δύο ακόμη θρύλοι του ελληνικού αθλητισμού, ο επικοντιστής Χρήστος Παπανικολάου (1965, 1966, 1967, 1970) και ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας (1992, 1993, 1995, 1996).
Στα βραβεία ΠΣΑΤ έχουν επίσης τιμηθεί ως κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς κατά το παρελθόν άλλοι τρεις εκπρόσωποι της ενόργανης: Ο Ιωάννης Μελισσανίδης το 1996 (από κοινού με τους υπόλοιπους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες της Ατλάντα), ο Βλάσης Μάρας το 2009 και ο Λευτέρης Κοσμίδης το 2010.
Δύο έπαθλα, σε συνεχόμενα έτη, έχουν απονεμηθεί και στα «χρυσά κορίτσια» του ανσάμπλ, στην κατηγορία της «Κορυφαίας Ομάδας» (1999: Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου, Κλεονίκη Γεωργακοπούλου, 2000: Ειρήνη Αϊνδηλή, Μαρία Γεωργάτου, Χαρά Καρυάμη, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου, Κλέλια Πανταζή).
Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το επίτευγμα του τεχνικού του «άρχοντα των κρίκων», Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος αναδείχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς» από τα μέλη του ΠΣΑΤ, επαναλαμβάνοντας τα αντίστοιχα κατορθώματα του 2015 και του 2017 και αποτελώντας τον πρώτο τεχνικό που φτάνει τα τρία βραβεία από τότε που θεσπίστηκε η συγκεκριμένη κατηγορία.
Επιπλέον, ειδικό Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» απονεμήθηκε στην πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση , η οποία ολοκλήρωσε την 27χρονη καριέρα της στα ταπί, έχοντας να επιδείξει μεταξύ άλλων τρεις Ολυμπιακές συμμετοχές, πέντε συμμετοχές σε τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στη δοκό ισορροπίας, τέσσερα μετάλλια σε Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά και 14 μετάλλια σε διεθνείς αγώνες της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων.

google page rank