Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Συγκίνησε το Πανελλήνιο ο Θωμάς Κουδούνας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η κατάθεση ψυχής του Θωμά Κουδούνα. 
Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 προβλήθηκε χθες Παρασκευή 22/3/2019 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε για την υποβάθμιση του κέντρου υγείας Κατούνας. 

Η αγανάκτηση των εξαγριωμένων κατοίκων της Κατούνας μετά το περιστατικό του θανάτου του Μιχάλη Κουδούνα, ξέσπασε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και είχε σαν αποτέλεσμα τα τοπικά site και blog να αναδείξουν το πρόβλημα και να το προβάλουν τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας, έτσι ώστε να παρέμβει τηλεφωνικά ο διευθυντής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Δ. Κωστακιώτης, πως τις επόμενες μέρες θα έρθει στην Κατούνα να δει το πρόβλημα για να βρεθεί λύση. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΣΤΟ 38:24 ΛΕΠΤΟ 


Τα δυο πονεμένα αδέλφια Θωμάς και Δημήτρης μίλησαν στην "διαμαρτυρία  ζωής", όπως και η χήρα που πριν από μερικά χρόνια έχασε τον άνδρα της, ενώ το σπίτι της απέχει μόλις διακόσια μέτρα.

Όταν ο δημοτική αρχή με το Δήμαρχο Γιώργο Αποστολάκη το 2016 στο Αγρίνιο είχε πει τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κ.Υ. Κατούνας για να υπάρχει 24ωρη λειτουργία για το νέο νομοσχέδιο και εισακουόταν, ίσως δεν είχαμε θρηνήσει πολλούς συνδημότες μας. Ούτε εισακούστηκαν οι τόσες παρεμβάσεις και συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας. 


Χρειαζόταν άραγε ένας ακόμα θάνατος, όπως και παλιότερα του Δ.Φ. και άλλων συνδημοτών για να ξαναδούν το πρόβλημα; 

Όπως και κατά το παρελθόν ξανάγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπως και άλλη φορά έκλεισε η εθνική οδός Αμφιλοχίας –Αγρινίου στο κόμβο Σαμάρι με τον ίδιο το Δήμαρχο μπροστά. 

Το κέντρο υγείας όπως έχουμε γράψει και ξαναγράψει δεν είναι κατάστημα, η μια απλή δημόσια υπηρεσία που κατεβάζει ρολά στις 2 το μεσημέρι. 

Το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα του κέντρου Υγείας Κατούνας είναι που έχουν καταργηθεί εντελώς οι εφημερίες και το Κ.Υ. έχει γίνει ένα απλό περιφερειακό ιατρείο το οποίο στις 2 το μεσημέρι κλείνει. 
Μάλλον η Κατούνα και τα γύρω χωριά του π. Δήμου Μεδεώνος δεν έχουν το δικαίωμα στην υγεία και απαγορεύεται να αρρωστήσει κάποιος μετά το μεσημέρι. 
Κανένας αρμόδιος όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία 10 χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την χρόνια εγκατάλειψη των συνδημοτών μας. 
Ελπίζουμε η δημόσια δήλωση του διευθυντή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Δ. Κωστακιώτη στον ΑΝΤ1 να είναι η λύση του προβλήματος και όχι όπως οι άλλες του  προέδρου κ. Γιαννόπουλου και αντιπροέδρου της 6ης ΥΠΕ αλλά και των πολιτικών όλων των αποχρώσεων της τελευταίας 15ετίας. 
Αξιοσημείωτο είναι και κυκλοφορεί στην περιοχή μας πως πρώην υπουργός και βουλευτής ευθύνεται για την μετακίνηση κατά το παρελθόν νοσηλευτικού προσωπικού από το Κ.Υ. Κατούνας σε άλλα αστικά κέντρα υπό μορφή ρουσφετιού. 

Εν αναμονή λοιπόν διότι οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι μέχρι που μπήκε και στο τραπέζι, η αποχή από τις ευρωεκλογές και τις εθνικές κάτι που έχει γίνει κατά το παρελθόν.
Χθες Παρασκευή η τηλεόραση των Ιωαννίνων Βήμα Τηλεόραση Ιωάννινα (βήμα για Δυο)  επισκέφθηκε το χωριό μας και την Τετάρτη στις 10 το βράδυ θα δούμε τις συνεντεύξεις των κατοίκων για το πρόβλημα του Κ.Υ.
Ελπίζουμε Θωμά στην μνήμη του καλού μας φίλου Μιχάλη και των συγχωριανών μας να τα καταφέρεις.  

Ευάγγελος Κουτιβής





google page rank