Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Χριστίνα Σταρακά: «Προτεραιότητές μας είναι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα είναι βασικός εταίρος της νέας Δημοτικής Αρχής»

Με επίσκεψη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα(Τετάρτη 20 Μαρτίου) σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς.
Η Χριστίνα Σταρακά συναντήθηκε με τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.
Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα των εκλογών συνδιαμορφώνεται με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, τα κινήματα, τους ίδιους τους πολίτες και περιλαμβάνει όλες τις υγείες δυνάμεις του τόπου, όπως ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά. Τόνισε, δε, πως επιδίωξή της είναι να ενσωματωθούν οι προτάσεις και τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής στο πρόγραμμα του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς».
Στην τοποθέτησή της η Χριστίνα Σταρακά αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και την Διοικητική Επιτροπή για την φιλοξενία και την ενημέρωση επεσήμανε: 
«Ζήτησα να έχω αυτή τη συνάντηση με τον επιμελητηριακό κόσμο της περιοχής για δύο λόγους: Πρώτον, για να τονίσω ότι η επιχειρηματικότητα είναι το βασικό εργαλείο, με το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει η ανάπτυξη της περιοχής. 
Θέλω να δεσμευτώ ότι ως Δήμαρχος Αγρινίου θα παρέχω την αμέριστη υποστήριξή μου, με πράξεις κι όχι λόγια, σε κάθε επιχειρηματική προσπάθεια που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή μας. Στην κατεύθυνση αυτή προτεραιότητά μας αποτελεί η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου. Δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα στην επιχειρηματικότητα της περιοχής χωρίς Επιχειρηματικό Πάρκο στο Αγρίνιο.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ήθελα να συνομιλήσω μαζί σας, αφορά στην προγραμματική πρόταση που θα καταθέσει σε λίγες μέρες ο Συνδυασμός μου προς τον Αγρινιώτικο λαό. Στην πρότασή μου αυτή, βασικό κεφάλαιο αποτελεί η Επιχειρηματικότητα και η Καινοτομία. Ήθελα λοιπόν, πριν την κατάθεση της πρότασή μου, να συζητήσω μαζί σας και να ακούσω τις δικές σας προτάσεις στον τομέα αυτό, για τα βασικά προβλήματα που σας απασχολούν καθώς και τον ρόλο που μπορεί διαδραματίσει στην κατεύθυνση αυτή»
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της η Χριστίνα Σταρακά, δίνοντας ένα στίγμα των προγραμματικών θέσεων του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ανέφερε ότι το πρόγραμμά της περιλαμβάνει την ίδρυση Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αγρινίου, με σκοπό τη διαμόρφωση της στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα.
Το Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας, θα είναι ένα θεσμικό όργανο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων, με κυρίαρχο τον ρόλο του Επιμελητηρίου. «Μέσα από τη λειτουργία του, το Συμβούλιο Επιχειρηματικότητας θα διαμορφώνει το όραμα, θα προσδιορίζει το σκοπό και τους στόχους, θα σχεδιάζει τη στρατηγική για την επιχειρηματικότητα και θα συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που καθηλώνουν τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια», εξήγησε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου.
google page rank