Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Δημήτρης Μασούρας Υποψήφιος Δήμαρχος: Μιλάμε για την ανάγκη μετάβασης σε μια νέα εποχή, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες

Μιλάμε για την ανάγκη μετάβασης σε μια νέα εποχή, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Προτείνουμε την εισαγωγή της εφαρμογής sense.city (https://sense.city/main.html) στην καθημερινότητα των πολιτών. Πρόκειται για εφαρμογή που προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι δωρεάν, προσφέροντας λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας και δυνατότητα άμεσου εντοπισμού προβλημάτων, με τη συμμετοχή των πολιτών και αντίστοιχη λογοδοσία των υπευθύνων. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να γνωρίζεις κάποιον πολιτικό, για να γίνει το αυτονόητο. Η εποχή του ρουσφετιού μένει πίσω. 

Ζητούμενο επίσης για το Δήμο μας η συμμετοχή στο επικείμενο πρόγραμμα για τη δημιουργία Ψηφιακών Κέντρων, τα οποία εκπαιδεύουν τόσο τα παιδιά και τους νέους, όσο και τους μεγαλύτερους στη χρήση των νέων τεχνολογιών και συνδράμουν στη μείωση του ψηφιακού χάσματος, δηλ. στον σύγχρονο αναλφαβητισμό. 

Οι παραπάνω λύσεις έχουν ελάχιστο κόστος και άμεσο αποτέλεσμα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα, με την προηγούμενη και την τωρινή δημοτική αρχή να έχουν αφιερωθεί αποκλειστικά στην κατασκευή μιας ιδιαίτερα δαπανηρής δημοτικής ιστοσελίδας, οι δυνατότητες της οποίας ουδέποτε αξιοποιήθηκαν.
google page rank