Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 21/3/2019 ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ






Δυναμικό παρόν έδωσαν σήμερα Πέμπτη 21/3/2019 οι κατουνιώτες και συνδημότες από τα γύρω χωριά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Κέντρο Υγείας Κατούνας με κυρίαρχο σύνθημα, όχι στην υποβάθμιση.
Το μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα του κέντρου Υγείας Κατούνας είναι που έχουν  καταργηθεί εντελώς οι εφημερίες και το Κ.Υ. έχει γίνει ένα απλό περιφερειακό ιατρείο το οποίο στις 3 το μεσημέρι κλείνει.
Η κα Καραδήμα διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας και υπεύθυνη για το κέντρο υγείας Κατούνας μίλησε στην αρχή της συγκέντρωσης, στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Παναγιώτης Καλογιάννης πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου που αναφέρθηκε για το πρόβλημα.
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης που συμπαραστάθηκε στο δίκαιο αγώνα και μίλησε για το χρόνιο πρόβλημα του Κ.Υ. Κατούνας,  μάλιστα πρότεινε να παρθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα της συγκέντρωσης και επιτροπή από  το Δήμο με φορείς να επισκεφτούν τον υπουργό Υγείας. Στην συνέχεια μίλησαν τα παιδιά του 63αχρονου που έφυγε από την ζωή πρόσφατα μιας και δεν πρόλαβαν να φθάσουν στο ΚΥ Αμφιλοχίας, αφού της Κατούνας ήταν κλειστό.
Επίσης μίλησαν και άλλοι συγχωριανοί και συγχωριανές μας που είχαν κατά το παρελθόν τέτοια περιστατικά.
Το λόγο επίσης πήραν, ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μωραΐτης, ο γιατρός κ. Στάικος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λύτρας και γιατροί από το Κ.Υ.
 Η διαμαρτυρία τελείωσε με την ελπίδα να ακουστεί το πρόβλημα στους αρμόδιους και να βρουν κάποια λύση. 
Να δούμε λίγο το ιστορικό αυτής της αμαρτωλής ιστορίας με το Κέντρο υγείας Κατούνας 

Το ΚΥ Κατούνας ιδρύθηκε   το 1995 και λειτούργησε κανονικά. 

Τότε όμως υπήρχαν και ιδιωτικοί γιατροί στην Κατούνα και το πρόβλημα δεν φαινόταν τόσο.

Αργότερα μερικοί γιατροί έμεναν στο χωριό και όπου μπορούσαν εξυπηρετούσαν με οποιονδήποτε τρόπο και το πρόβλημα ήταν μικρό.

Το πρόβλημα οξύνθηκε την δεκαετία που μας πέρασε με την μεγάλη κρίση. 

Άρχισαν να μην υπάρχουν γιατροί για να καλύπτουν τις εφημερίες και το κέντρο υγείας υπολειτουργούσε το απόγευμα και τα βράδια.

Άρχισαν οι διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια, αλλά όλο υποσχέσεις, ώσπου έφτασε η ώρα και έχτισαν ένα ακόμη καινούριο κτίριο και πιστέψαμε πως το πρόβλημα ήταν στεγαστικό.

Ήταν όλα ψέματα και κοροϊδίες πότε των μπλε, πότε των πράσινων, πότε των ροζ, κυβερνήσεων. 

Πόσοι άνθρωποι πρέπει ακόμα να χαθούν, προχθές χάθηκε ο 63χρος κατά την διαδρομή από Κατούνα -Αμφιλοχία γιατί το Κ.Υ. ήταν κλειστό μιας και καταργήθηκαν οι εφημερίες. 
Μάλλον η Κατούνα και τα γύρω χωριά του π. Δήμου Μεδεώνος δεν έχουν το δικαίωμα στην υγεία και απαγορεύεται να αρρωστήσει κάποιος μετά το μεσημέρι.
Κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για την χρόνια εγκατάλειψη των συνδημοτών μας. 
Ο πρόσφατος θάνατος του καλού συγχωριανού μας που δεν πρόλαβε να φτάσει στο ΚΥ Αμφιλοχίας αλλά στην διαδρομή και πιο συγκεκριμένα στην Στάνου έμεινε στα χέρια των παιδιών του και δεν πρόλαβε, είναι ένα ακόμα περιστατικό που πρέπει να προβληματίσει όλους μας.
Εδώ κύριοι χρειάζεται πολιτική βούληση, και να αγαπάει κάποιος πραγματικά την περιοχή και να παρέμβει έτσι ώστε το Ιατρείο να λειτουργήσει κανονικά σαν Κ.Υ., να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργεί με εφημερίες. Όπως και να επιστρέψουν οι νοσηλευτές που διορίστηκαν εκεί, αλλά με ρουσφέτια μετακινήθηκαν αλλού.
Toν Μάρτιο 2016 
Εν μέσω πολλαπλών αντιδράσεων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο η ανοιχτή σύσκεψη διαβούλευσης επί του νέου υγειονομικού χάρτη που εισηγήθηκε η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ για την Αιτωλοακαρνανία.
Τότε πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης και τους τα είπε έξω από τα δόντια χωρίς να υπολογίζει τίποτα.
Τόνισε μάλιστα ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε καν ένας ιδιώτης παθολόγος, ενώ αναρωτήθηκε με νόημα αν το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ ανταποκρίνεται σε πολιτικές σκοπιμότητες πολιτευτών για να εξυπηρετηθούν μόνο τα αστικά κέντρα του νομού. Ζήτησε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας την πλήρη στελέχωσή του και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Ο πρόεδρος κ. Γιαννόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Ζαμπάρας άλλα μας είπαν, άλλα έκαναν για το νέο νομοσχέδιο και αντί για καλύτερα έγιναν χειρότερα τα πράγματα.
Υποβαθμίστηκε εντελώς το Κέντρο Υγεία σε ένα απλό Ιατρείο που λειτουργεί κανονικότατα αλλά μέχρι τις 2 το μεσημέρι και έχει γιατρούς. Από τη 2 το μεσημέρι έως την άλλη μέρα το πρωί είναι κλειστό.
Όπως και την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι την Δευτέρα το Πρωί παραμένει κλειστό.
Ο Γ. Γιάννοπουλος τότε για το Κέντρο Υγείας Κατούνας είπε ότι προτείνεται στο 8ωρο να υπάρχει κάλυψη από αρκετές ειδικότητες γιατρών και διευκρίνισε ότι στις υπόλοιπες ώρες το Κέντρο Υγείας δεν θα είναι κλειστό, αλλά θα βρίσκει εκεί κανείς μόνο ένα γενικό γιατρό. 
Δυστυχώς όμως δεν έγινε τίποτα για το λόγο αυτό διοργανώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα και ελπίζουμε να φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων.
Στην διαμαρτυρία έδωσαν το παρόν, ο Πρόεδρος της Κατούνας Θωμάς Καφρίτσας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος  Στούπας Θεόδωρος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, Καρέλου Αθηνά, Θανάσης Κασόλας (υποψήφιος Δήμαρχος), Καραμάνης Θωμάς, Σαλοδημήτρης Παναγιώτης, Φραγκογιάννη-Μπουμπούλη Αφροδίτη, ο πρόεδρος της Κωνωπίνας Τίγκας Χρήστος  και ο πρόεδρος της Τρύφου Παπάς Ηλίας.
Επίσης και ο Υποψήφιος Βουλευτής κ. Σπήλιος Λιβανός.





































google page rank