Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Άρχισαν τα όργανα στην Αμφιλοχία

Η ατάκα που ακούγεται έντονα τις τελευταίες ώρες σε Αμφιλοχία και Βάλτο για το θέμα της φιλοξενίας στο ανενεργό στρατόπεδο στον Αγριλο Αμφιλοχίας είναι “θα έχουμε πανηγύρια». 
Η συγκεκριμένη ατάκα έχει διττή σημασία, διότι στις συγκεκριμένες περιοχές άπαντες γνωρίζουν από πανηγύρια. Εξαρτάται φυσικά από το πώς εννοούν τα πανηγύρια. Ας πούμε, αν πρόκειται για γιορτή τότε το κλαρίνο θα βαρεί, μέχρι που θα βγάλει, όπως λένε ο ήλιος κέρατα. Αν όμως πρόκειται για κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα η φιλοξενία μεταναστών, τότε αντί για τα κλαρίνα θα πάρουν νταούλια. 
Αυτή η ατάκα λέγεται ότι ειπώθηκε στην τελευταία σύσκεψη για το μεταναστευτικό και κάποιοι έσκυψαν τα κεφάλια, ενώ ένας από τους υπουργούς και συγκεκριμένα των Εσωτερικών φέρεται να αγκάλιασε τον δήμαρχο Αμφιλοχίας σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει μετά από όσα τους είπε και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους. 
Επιστρέφοντας στην Αμφιλοχία έσπευσε να ενημερώσει τους αρχηγούς των παρατάξεων και να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα ενημέρωσε τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας και στενό του φίλο Γιώργο Αποστολάκη. Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν ξεκινήσουν τα πανηγύρια στην Αμφιλοχία σε ποιο σκοπό θα χτυπούν τα όργανα και για ποιους. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως στον Καρβασαρά και στο Βάλτο ξέρουν καλά από πανηγύρια.
Το θέμα είναι να το μάθουν και στην κυβέρνηση…



Εφημερίδα Συνείδηση
google page rank