Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Λιμάνι Λευκάδας

Στον Σταθμό Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων (EV) που έχει εγκαταστήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Λευκάδας, κοντά στον πρώην σταθμό καυσίμων, είδαμε να επαναφορτίζει πρόσφατα το αυτοκίνητό του ένας ξένος επισκέπτης του τόπου μας. Μια εικόνα συνηθισμένη πλέον σε χώρες του εξωτερικού αλλά σπάνια ακόμη στον τόπο μας.
Ο Σταθμός φόρτισης μπορεί να εξυπηρετήσει δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα που θα παραμένουν στο χώρο μόνο κατά την διαδικασία φόρτισης. Λειτουργεί με προπληρωμένες κάρτες, οι οποίες πωλούνται στο γραφείο του Λιμενικού Ταμείου στο Δημαρχείο και, κατά τη θερινή περίοδο, από τους εισπράκτορες του Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι και στον οικίσκο πληροφοριών επί της πλατείας του Λιμενικού Ταμείου (πλατεία Φοίνικα).
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, είχε επιχορηγήσει 254 Δήμους στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020».

Ο Δήμος Λευκάδας είχε επιχορηγηθεί με 39.680,00 €. Όπως είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο, υποστηρικτικά με την υλοποίηση της πρότασης χωροθετούνται τουλάχιστον 23 σημεία φόρτισης σε διάφορα σημεία του δήμου, λαμβάνοντας υπόψιν τις αντικειμενικές ανάγκες για φόρτιση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι είχε ψηφιστεί τον περασμένο Ιούλιο με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Ένα νομοσχέδιο που όπως είχε επισημάνει το ΚΚΕ εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της ΕΕ και της αστικής τάξης για τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και το οποίο προέβλεπε μια σειρά από μέτρα που προωθούν τα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα και ποινικοποιούσε τη χρήση αυτοκινήτων παλαιότερης τεχνολογίας, ενώ τοποθετούνταν υπέρ συγκεκριμένων τεχνολογικών λύσεων σε βάρος άλλων.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση είναι οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν στα χέρια τους την παραγωγή και την υποδομή, οι μεγαλοεισαγωγείς και οι όμιλοι ηλεκτρικής ενέργειας.
http://www.kolivas.de/
google page rank