Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΔΗΛΩΣΗ Γιώργου Βαρεμένου για τα εμβόλια Johnson & Johnson στην Αιτωλοακαρνανία: Σαν να μπέρδεψαν το εμβόλιο Johnson & Johnson με το σαμπουάν της ίδιας εταιρείας.

Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας


ΔΗΛΩΣΗ
Γιώργου Βαρεμένου για τα εμβόλια Johnson & Johnson στην Αιτωλοακαρνανία:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ

Έχουν έναν περίεργο τρόπο να σκέφτονται και να αποφασίζουν οι αρμόδιοι, αλλοιώς δεν θα ήταν αρμόδιοι και θα σκέφτονταν όπως ο κοινός νους, ο οποίος αβίαστα ή εκ συνηθείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 1+1 κάνει 2. Αυτό για όσους βολοδέρνουν στον κυκεώνα της αναρμοδιότητας. Οι αρμόδιοι λοιπόν, αποφάσισαν ότι πρέπει να ανοίξει ο τουρισμός για πολλούς λόγους, τους οποίους αρμοδίως εξέτασαν.
Αφού άνοιξε ο τουρισμός και το άνοιγμά του πήρε στις οθόνες των τηλεοράσεων μυθικές διαστάσεις, οι αρμόδιοι -λες και τους τσίμπησε σφήκα εκεί που ήταν αραχτοί δίπλα στον Τομ Χανκς σε ακρογιαλιά της Αντιπάρου- κατέληξαν ότι έπρεπε να εμβολιασθούν οι άνθρωποι των νησιών και μάλιστα με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson για την “μια κι έξω” απαλλαγή από τον ιό. Προβληματίσθηκαν από πού να πάρουν τα μονοδοσικά εμβόλια που χρειάζονται για τον απαραίτητο εμβολιασμό. Ασυναίσθητα τους ήρθε η ιδέα ότι τα πιο κατάλληλα μέρη ήταν, μεταξύ άλλων, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, δύο πόλεις που δοκιμάζονται σκληρά από μία πρωτοφανή πανδημική διασπορά και τα νοσοκομεία τους αντιμετωπίζουν καταστάσεις που θυμίζουν ρώσικη ρουλέτα.

Έτσι, με μία μόνο δόση ενισχυμένης αρμοδιότητας αφαιρούν τα μονοδοσικά από Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Την στιγμή μάλιστα που το εμβόλιο Astra Zeneca έχει δαιμονοποιηθεί και αρκετοί πολίτες ψάχνονται για άλλα εμβόλια, αυτή η απόφαση των αρμοδίων σπρώχνει παραπίσω τον εμβολιασμό. Είπαμε ότι οι αρμόδιοι έχουν έναν περίεργο τρόπο να σκέφτονται και να αποφασίζουν. Είναι κάτι σαν να μπέρδεψαν το εμβόλιο Johnson & Johnson με το σαμπουάν της ίδιας εταιρείας. Επειδή μιλάμε για επιτελικό μηχανισμό, κάποιος -έστω αναρμόδιος- να υπενθυμίσει στους αρμόδιους επιτελείς ότι οι συνέπειες της σύγχυσης σ’ αυτές τις περιπτώσεις κινδυνεύουν να αποτιμηθούν σε ανθρώπινες ζωές.
google page rank