Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Θέρμο: Με περιπολικό μεταφέρθηκε τραυματίας. Αντίδραση του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα για το ΚΥ

 

Χωρίς πλήρη κάλυψη το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Θέρμου

Με περιπολικό μεταφέρθηκε τραυματίας
Ένα τροχαίο ατύχημα, με ελαφρύ τραυματισμό, στην πλατεία του Θέρμου, ήταν αρκετό για να αποκαλύψει (ξανά) τις μεγάλες ελλείψεις
Δύο οδηγοί λείπουν για την πλήρη κάλυψη του ασθενοφόρου στο Θέρμο
Μετά το τραγικό συμβάν στην Κατούνα με την απώλεια της 30χρονης εγκύου την Μεγάλη Παρασκευή, με αφορμή το οποίο όλοι θυμήθηκαν ότι το Κέντρο Υγείας Κατούνας λειτουργεί μόνο οκτώ ώρες στη διάρκεια της μέρας, ακόμη ένα συμβάν έχετε να προκαλέσει θυμό στην Αιτωλοακαρνανία!
Ένα τροχαίο ατύχημα που έγινε στην κεντρική πλατεία του Θέρμου, την περασμένη Πέμπτη, επανέφερε για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο σύστημα υγείας και το γεγονός η ορεινή περιοχή του Θέρμου δεν καλύπτεται συνεχώς από ασθενοφόρο.
Το πρωί της ημέρας εκείνης συνέβη τροχαίο ατύχημα στην πλατεία του Θέρμου με δικυκλιστή, ο οποίος έπρεπε να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας, το οποίο όμως δεν διέθετε τότε ασθενοφόρο, καθώς δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου για όλες τις βάρδιας!
Η κινητοποίηση ήταν άμεση και μεγάλη, καθώς έσπευσε στο σημείο του τροχαίου γιατρός του Κέντρου Υγείας και περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, όπου μετέφερε τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διεκομίσθη στο Νοσοκομείο του Αγρινίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέβη στο Θέρμο από το Αγρίνιο!
Το περιστατικό ήταν ορθοπεδικής φύσεως και όλα δείχνουν να βαίνουν καλώς ως προς την υγεία του τραυματία δικυκλιστή, ωστόσο, η ανησυχία για ένα πιθανό σοβαρότερο περιστατικό «φούντωσε» και τα ερωτήματα πολλαπλασιάστηκαν, καθώς το συμβάν συνέβη στην κεντρική πλατεία και όχι σε ένα απομακρυσμένο χωριό από το Θέρμο.
Οκτώ ώρες την ημέρα οι κάτοικοι της περιοχής του Θέρμου δεν έχουν ασθενοφόρο, καθώς δεν υπάρχει για οκτώ ώρες οδηγός ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα τις ώρες αυτές να είναι στο έλεός τους.
Οι φορείς της περιοχής και ο Δήμος Θέρμου διαμαρτύρονται εδώ και αρκετό καιρό για το ζήτημα αυτό και έχουν λάβει πρωτοβουλίες πιέζοντας να καλυφθεί η βάρδια που «λείπει», ωστόσο μέχρι να υπάρξει λύση στο ζήτημα ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα «ξημερώσει», δεδομένου πως στην περιοχή υπάρχουν πολλά ορεινά χωριά που αν το ασθενοφόρο του Κέντρο Υγείας Θέρμου είναι σε ετοιμότητα μπορεί να προλάβει δύσκολες καταστάσεις. Εντωμεταξύ για να καλυφθούν πλήρως όλες οι βάρδιες του ασθενοφόρου, για να καλύπτονται δηλαδή τα ρεπό και οι άδειες, επί της ουσίας απαιτούνται δύο ακόμη οδηγοί.
Σταθήκαμε «τυχεροί», θα μπορούσε να υπάρχει πολύ σοβαρότερο περιστατικό, λέει ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας μιλώντας στη «Σ» τόνισε:Ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας
«Υπάρχει μια βάρδια η οποία «λείπει», ήδη εδώ και καιρό έχω κάνει κρούση στην 6η ΥΠΕ, έχω στείλει έγγραφο και έχω πραγματοποιήσει και συνάντηση με τους αρμόδιους για να λυθεί το ζήτημα, από τους οποίους ενημερώθηκα πως υπάρχει λίστα επικουρικού προσωπικού και άμεσα θα γίνει η πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου. Χρειάζονται τρεις οδηγοί ασθενοφόρου και υπάρχουν δύο, σε ημερήσια βάση, δηλαδή, δεν καλύπτεται η τρίτη βάρδια, η οποία είναι οκτώ ώρες και για οκτώ ώρες δεν έχουμε ασθενοφόρο. Στην ουσία χρειαζόμαστε τέσσερις οδηγούς για να καλύπτονται τα ρεπό και οι άδειες. Το ατύχημα έγινε στην κεντρική πλατεία και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με περιπολικό ο τραυματίας, θα μπορούσε να μεταφερθεί και με ένα Ι.Χ., όμως το βασικό είναι ότι πρέπει να καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες, η 6η ΥΠΕ έχει έτοιμη τη λίστα με τους επιτυχόντες και από στιγμή σε στιγμή, με την ταυτόχρονη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας, αναμένεται η πρόσληψη του οδηγού. Το καλό στην περίπτωση αυτή, του τροχαίο στην πλατεία του Θέρμου, είναι ότι η υγεία του τραυματία πάει μια χαρά, αλλά απλά σταθήκαμε «τυχεροί», θα μπορούσε να υπάρχει ένα άλλο πολύ σοβαρότερο περιστατικό».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

 

google page rank