Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Τι είπε ο Κικίλιας για την αναστολή χορήγησης του Johnson & Johnson και στην Αιτωλοακαρνανία


Ο δείκτης θετικότητας στη χώρα κινείται σταθερά σε καθοδική πορεία και διαμορφώνεται πλέον κάτω του 4%, ενώ την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στο 3,8%, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου για την εξέλιξη της πανδημίας.
Ο υπουργός πρόσθεσε ωστόσο, ότι παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τον μέσο όρο επτά ημερών, για πρώτη φορά, να διαμορφώνεται κάτω από τα 40 έτη, και συγκεκριμένα στα 39 έτη, με τα μέσα κρούσματα το ίδιο διάστημα να ανέρχονται σε 2.040.
Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα ανέρχονται σε 21.136.
Σύμφωνα με τον υπουργό, περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε, αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Ηπείρου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα εμβολιασμού, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 4.554.000 εμβολιασμοί και πως σήμερα θα ξεπεράσουν τους 4.615.000 στο σύνολο της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι
Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει ήδη τον εμβολιασμό τους, ενώ μέχρι την Παρασκευή εκτίμηση ότι 3 εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση.
“Να τονίσω ότι κλείνουμε δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, μια δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί τν μήνα Ιούνιο”, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.
Δυναμική που αποτυπώνεται ξεκάθαρα, όπως είπε, και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data (κάτω Μάλτα, Κύπρο και Λουξεμβούργο).

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα με 16,1% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί σταματά η χορήγηση του Johnson & Johnson (και στην Αιτωλοακαρνανία)

Στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου ο Βασίλης Κικίλιας ερωτήθηκε και για την αναστολή εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson σε διάφορες περιοχές της χώρας (σ.σ. μεταξύ αυτών και η Αιτωλοακαρνανία όπου σταματά από σήμερα η χορήγηση του Johnson & Johnson προκειμένου να εξασφαλισθούν εμβόλια για τα νησιά.

O Yπουργός Υγείας απάντησε τα εξής: «Σε μία τεράστια «επιχείρηση» η δυνατότητα να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες, δεν είναι πάντα εύκολη. Η έμφαση δίνεται αυτή τη στιγμή εκεί που θα υπάρχει η πολύ μεγάλη πίεση και περιμένουμε να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα.

Προσαρμόζονται τα ραντεβού, οι εμβολιαστικές γραμμές θα επανέλθουν στην ενδοχώρα, τα εμβόλια δεν λείπουν από κανένα. Το αντίθετο, προτρέπουμε όλους τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού καθώς είναι όλες οι ηλικιακές γραμμές ανοιχτές. Δοθείσης της ευκαιρίας των παραδόσεων, αν οι εταιρείες συνεχίσουν να είναι συνεπείς στις παραδόσεις τους, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να εμβολιάσουμε όλους τους ενήλικες συμπολίτες μας που θέλουν.

Πάντα αυτό προσαρμόζεται με ένα σύγχρονο τρόπο και ψηφιακό έτσι ώστε όλοι να έχουν εμβόλια και εκεί που υπάρχει πίεση».
google page rank