Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

«ΟΙΚΟθέατρο 2017»...ανοίγει Αυλαία

Συνεχίζεται για 7η συνεχή χρονιά, η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα οικολογίας, υλοποιώντας σειρά Θεατρικών παραστάσεων, την ευθύνη και υλοποίηση των οποίων έχει η Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε». Μια προσπάθεια στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 1.500 μαθητές και έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 12.000 θεατές.


Σκοπός της δράσης είναι η εμπλοκή και ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική ενέργεια με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων τους, εκπαιδευτικοί και μαθητές, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και ανεβάζουν στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα της Ναυπάκτου, ξεκινώντας από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 18.00 με τις θεατρικές παραστάσεις:

.......
 

• η «Περιπέτεια στο τσαμπουκαλονήσι» της Πέγκυ Φούρκα από τον όμιλο θεάτρου του Δ.Σ. Εκπαιδευτηρίων Πάνου Ναυπάκτου και
• το «Σκουπιδιστάν» του Κώστα Μάγου από το 4ο Δ.Σ. Ναυπάκτου και την δ’ τάξη.

Έως και τις 12 Μαρτίου 2017, θα παρουσιάζονται κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, η Γέφυρα ΑΕ Ρίου - Αντιρρίου , η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, το προϊόν υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ και η εταιρία πλαστικών Κοτρώνης ΑΒΕΕ.

Η δράση υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας - Διεύθυνσης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. 


πηγή: http://www.prasinomple.gr
google page rank