Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Κακοκαιρία από άκρη σε άκρη της χώρας -Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Και ενώ η δυτική Αττική μετρά τις πληγές της, με τους 16 νεκρούς με τη λίστα να μην έχει κλείσει ακόμη καθώς υπάρχουν 4 αγνοούμενοι, χθες νέο κύμα κακοκαιρίας χτύπησε κατά τη διάρκεια της ημέρας από άκρη σε άκρη τη χώρα και τη νύχτα την Αττική, δημιουργώντας προβλήματα. 
Στην Αθήνα, δεκάδες ήταν οι κλήσεις σε περιοχές των νοτίων και των δυτικών προάστια.
Τα σχολεία για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά σήμερα σε όλη την Αττική
Η κακοκαιρία προκάλεσε κατολισθήσεις στην Παλιά Εθνική Οδό στην Κακιά Σκάλα. Ο δρόμος έχει κλείσει και η τροχαία διοχετεύει την κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό όπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον δρόμο.

Η κακοκαιρία έπληξε την Πιερία, την Πέλλα και την Ημαθία. Έγιναν 470 κλήσεις στην Πυροσβεστική, ενώ οι πυροσβέστες σε 38 περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της κακοκαιρίας ακινητοποιήθηκαν τρένα, ενώ έκλεισε και η Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βαρικού επί πέντε ώρες.
Σήμερα θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία και στην Πιερία.
Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, στη Μακεδονία κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί 4 με 6 και στα θαλασσιά τμήματα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στο Θερμαϊκό βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 18-11-2017
Καιρός: στα βορειοδυτικά νεφώσεις με παροδικές βροχές και γρήγορη Βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα Φαινόμενα τα όποια θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά Μέχρι τη νύχτα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και όλα τα Ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


 iefimerida.gr 
google page rank