Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους εισέβαλαν στο Αφρίν

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι ισλαμιστές αντάρες σύμμαχοί τους κατάφεραν να εισβάλλουν στην κουρδική πόλη Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία.
Όπως μετέδωσε η Milliyet ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το πρωί την πλήρη κατάληψη της Αφρίν.
«Το κέντρο της πόλης Αφρίν είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του ελεύθερου συριακού στρατού με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από τις 8:30 το πρωί», ανακοίνωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του. 
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Nurettin Canikli, αποκάλεσε «ήρωα» τον τουρκικό Στρατό με ανάρτησή του στο Twitter και υπογράμμισε ότι οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία εγγυώνται «την ειρήνη, την ασφάλεια και την ειρήνη» για την Τουρκία και την περιοχή.
«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι ισλαμιστές σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντελραχμάν. 
Η Άγκυρα τρέχει την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» από τον Ιανουάριο, με στόχο να απομακρύνει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση. 
Ο εκπρόσωπος των FSA (Free Syrian Army) (ισλαμιστών ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία), Mohammad Hamadin, δήλωσε σύμφωνα με το TRT ότι οι δυνάμεις του YPG έχουν αποσύρει από την Αφρίν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους και ότι γίνονται έλεγχοι.
Οι δυνάμεις των Κούρδων έχουν υποχωρήσει σε περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από τις κουρδική πλευρά.
Πάνω από 5.000 άτομα εγκατέλειψαν σήμερα την ανατολική Γούτα 
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση της συριακής κυβέρνησης στον θύλακα των ισλαμιστών ανταρτών στην ανατολική Γούτα. 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την περιοχή.
pronews
google page rank