Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ Π.ΖΩΗ ΜΠΙΣΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΤΙΑ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 5 Μαίου 2018, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Γενεσίου του Προδρόμου Περατιάς Βονίτσης. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π.Ζώη Μπίσαλα, θεολόγου –εκπαιδευτικού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς, με αφορμή την συνεπή και αγιασμένη ζωή του π.Ζώη, μίλησε για την αξία της ιερωσύνης και τον σεβασμό που οφείλουν να έχουν οι χριστιανοί προς την ιερωσύνη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς μετέβη στο κοιμητήριο Αγίας Βαρβάρας Περατιάς όπου τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού π.Ζωή.
Ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π.Ζώης Μπίσαλας, καταγόταν από την Περατιά Βονίτσης, ξεκίνησε την ιερατική του πορεία από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, διηκόνησε ως εφημέριος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου και σε άλλες ενορίες και αργότερα μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών ως εφημέριος και ως θεολόγος εκπαιδευτικός.







google page rank