Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΤΙΟ ΔΡΟΜΟ

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αγωνίστηκαν 205 αθλητές στον Ημιμαραθώνιο ( τερμάτισαν 190), 197 αθλητές στα 5 χλμ (τερμάτισαν οι 184) , 210 παιδιά δημοτικού στα 1000 μέτρα.
Περισσότεροι από 600 μικροί και μεγάλοι αθλητές - δρομείς αγωνίστηκαν στους δρόμους του 19ου Άκτιου Ημιμαραθωνίου Δρόμου. Απόλαυσαν τα τοπία της περιοχής μας σε μια ηλιόλουστη και ευχάριστη ημέρα.
Η επιτυχία του 19ου Άκτιου Δρόμου ήταν και η μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας στα 21 και 5 χλμ . Αγκάλιασαν και στήριξαν την διοργάνωση και δοκίμασαν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους . Ευχάριστη έκπληξη ήταν, να δούμε ακόμη και γονείς με καρότσια να τρέχουν με τα μωρά τους. Συγκινητική ήταν και η στιγμή τερματισμού συμμετεχούσης σε αναπηρικό αμαξιδιο με τη συνοδεία της οικογένεια της, που συμμετείχε στα 5 χλμ.
Φυσικά, δεν μπορώ να παραλείψω την μεγάλη συμμετοχή και των παιδιών στα 1000 μέτρα Φέτος χωρίσαμε τα παιδιά σε δυο κατηγορίες και ελπίζουμε του χρόνου κάθε τάξη να κάνει τον δικό της αγώνα.
Ο Άκτιος Δρόμος πλέον έχει καθιερωθεί και έχει ξαναβρεί την παλιά του αίγλη. Επόμενος μεγάλος στόχος για τον επετειακό 20ο Άκτιο Δρόμο που θα γίνει 6 Οκτωβρίου 2019,είναι να έχουμε διεθνή συμμετοχή καθώς και συμμετοχή Ελλήνων Πρωταθλητών δρομέων.
Επιπλέον, το 2019 μετά από αίτημα αρκετών αθλητών και συμπολιτών μας θα έχουμε και τα 10χλμ που θα ξεκινούν από τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.
Στον 19ο Άκτιο Δρόμο, οργανωμένα φέτος, ήρθαν Σύλλογοι από Ξάνθη (XANTHI RUNNERS), Θεσσαλονίκη (Σ.Δ.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ),Σύλλογοι από Αθήνα ( ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΡΟΜΕΙΣ , ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΣΔΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ). Υπήρχαν δρομείς από Πρέβεζα, Λευκάδα , Άρτα, Ηγουμενίτσα , Πάτρα, Αγρινιο, Καρδίτσα, Ιωάννινα και ανεξάρτητοι αθλητές από την Αθηνα.
Μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία και την άρτια διεξαγωγή του 19ου Ακτίου Δρόμου είχαν οι χορηγοί του αγώνα το Α.Τ. Βόνιτσας, το Α/Απ Αεροπορίας Ακτίου, το Κ.Υ. Βόνιτσας, ο Καρδιολόγος Δήμος Αποστόλης και οι πολλοί εθελοντές.
Ευχαριστώ τους χορηγούς την διοργάνωσης :
1. Την Nestle Ελλάς Α.Ε. (εργοστάσιο Κορπή) που πρόσφερε χιλιάδες μπουκάλια νερό Κορπή για όλους τους αθλητές (Το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ ηταν αρωγός σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας )
2. Την εταιρεία « ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε. » για την κάλυψη μέρους των εξόδων.
3. Την Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδος , την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλαδος και Ηπείρου καθώς και τους υπεύθυνους των Λεσχών Αλέξη Θεοδωράκη και Μαρία Παπαβασιλείου αντίστοιχα για την προετοιμασία των σάντουιτς που δόθηκαν σε μικρούς και μεγάλους την ημέρα του αγώνα . Επίσης την Σπυριδούλα Τζεφριού που και αυτή πήρε μέρος στην προετοιμασία των σάντουιτς
4. Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος που ήταν συνδιοργανωτής του αγώνα.
5. Τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωση SPORTIME24 και GOSPORTS για την διαφήμιση του 19ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου
Ευχαριστώ θερμά το Α.Τ.Βόνιτσας και την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας που πραγματικά στήριξαν τον Άκτιο Δρόμο.
Εξασφάλισαν στο έπακρο την ομαλή πορεία , ασφάλεια και διεξαγωγή όλων των αγώνων και κυρίως αυτών των 21 χλμ που είχε μια δύσκολη διαδρομή αφού ξεκίνησε από το αεροδρομίου του Ακτίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , πέρασε από τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας και τερμάτισε στη παραλία Βόνιτσας .
Πραγματιστικά, μια δύσκολη διαδρομή με αρκετή κίνηση οχημάτων και με το αεροδρόμιο του Ακτίου ενεργό και με μεγάλη, ακόμη, κίνηση .
Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την στήριξη τους αστυνομικούς του Α.Τ.Βονιτσας , τον διοικητή του τμήματος Αστυνόμο Α Φλωρο Βασίλη και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ακαρνανίας Σαράτση Βασίλειο που βρέθηκε στην Βονιτσα και διασφάλισε μαζί με τον κύριο Φλώρο την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων
Ευχαριστώ τον γιατρό καρδιολόγο Δήμο Αποστολή που έχει πλέον ιδιωτικό ιατρείο στην Άρτα και ήρθε για να καλύψει ιατρικά τους αγώνες . Πολύτιμη και σημαντική η βοήθεια του έχω και 4 χρόνια.
Ευχαριστώ το Κ.Υ. Βόνιτσας και την διευθύντρια Μαρία Θεοδωριδου για την κάλυψη ασθενοφόρου που παρείχε στα 21χλμ του αγώνα . Φυσικά και τον οδηγό του ασθενοφόρου που ακολούθησε την πορεία του Ημιμαραθωνίου
Ευχαριστώ το Α.Π. Ακτίου για το ασθενοφόρο που διέθεσε για τα 5χλμ και τα 1000 μέτρα.
Ευχαριστώ προσωπικά και ιδιαίτερα ως Αποστολάκης Παντελής Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, τους εθελοντές του 19ου Ακτίου Δρόμου που φέτος έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα :
Α) Τις Γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας (Μπίτζου Ρένα, Σερεπισου Βιβή και Ντίνου Πίτσα που έδιναν νερά στους αθλητές στον 1ο Σταθμό ( 5 χλμ ) του Ημιμαραθωνίου Άκτιου Βόνιτσας
Β) Τον ΑΣΒ ΑΘΛΕΩ ( με τα μέλη Άννα Ζαρκαδουλα τον γιο της Άγγελο, Μαρία Παπαθανασίου με την κόρη της Ευγενία, Βάσω Ντάρδη, Άννα Πρίφτη και Χριστίνα Πετροπούλου ) που έδιναν νερά στους αθλητές στον 2ο Σταθμό ( 7,5 χλμ ) του Ημιμαραθωνίου Άκτιου Βόνιτσας
Γ ) Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακτίου Βόνιτσας ΅ΘΕΟΤΟΚΟΣ΅ ( με τα μέλη Μιχαλάτου Γεωργία , Ασημίνα Ζαρκαδούλα , Στριφτάρης Γεώργιος , Κολοφοτιά Ντίνα ) που έδιναν νερά, ισοτονικά και βρεγμένα σφουγγάρια στους αθλητές στον 3ο Σταθμό ( 10 χλμ ) του Ημιμαραθωνίου Άκτιου Βόνιτσας
Δ) Τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας ( με τα μέλη του Σπύρος Μάιδας , Αμαλία Σταματέλου ) που έδιναν νερά στους αθλητές στον 4ο Σταθμό ( 12,5 χλμ ) του Ημιμαραθωνίου Άκτιου Βόνιτσας
Ε) Η παρέα ( Νίκα Κουτσούμπα , Ευδοκία Ζαχαράκη , Νεκταρια Λάμπρη , Ματινα Παλιογιάννη με την κόρη της Μαρία ) που έδιναν νερά, ισοτονικά και βρεγμένα σφουγγάρια στους αθλητές στον 5ος Σταθμό ( 15 χλμ ) του Ημιμαραθωνίου Άκτιου Βόνιτσας.
Ζ) ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Βόνιτσας ( με τα μέλη Αντώνης Κτενάς , Γουρζή Σούλα, Μαρία Φερεντίνου Τζεφριού και παιδιά του Λυκείου Βόνιτσας ) που έδιναν νερά στους αθλητές στον 6ο Σταθμό ( 17,5 χλμ ) του Ημιμαραθωνίου Άκτιου Βόνιτσας
Η ) Το ΚΑΠΗ Βόνιτσας πού τα μέλη του ( Αριστέα Κυρικου , Ολγα Στούμπη, Αγγελική Φράγκου , Αθανασία Σουπιώνη , Φρόσω Τσάλη και Σπυριδούλα Κατωπόδη ) βοήθησαν στην διανομή του μικρο-μενού που προσφέρθηκε σε όλους τους αθλητές στο τέλος του αγώνα
Θ) Τον Σύλλογο Παλαιμάχων Πας Αμβρακικού που ήταν στο κομβικό σημείο των 5 χιλιομέτρων (Τζεφριο Γεώργιο , Βασίλη Τρανουλίδης )
Ι) Ευχαριστώ για την μοναδική τους συμβολή, την οργανωτική επιτροπή του 19ου Ακτίου Δρόμου Παντελή Ρεβίνα, Σμυρνία Λιότσου , Αλεξάνδρα Φερεντίνου . Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες και για να εξυπηρετηθούν οι περισσότεροι από τους 600 δρομείς .
Κ) Τον υπεύθυνο του Συλλόγου Λύκειος Απόλλων, Πετρόπουλο Σωτήρη που ήταν η ψυχή του αγώνα των 1000 μέτρων και πρόσφερε την βοήθεια του στον τερματισμό του αγώνα των 21 και 5 χλμ. Επίσης τον Γιώργο Παλιογιαννη, ο οποίος ακολούθησε την πορεία των παιδίων Γ'-Δ' και Ε'-Στ' δημοτικού στα 1000 μέτρα.
Λ) Την Αμφικτιονία Ακαρνάνων και το Εκπαιδευτήριο Πληροφορικής Βόνιτσας που μέσω του Στυλιανού Ντίνου βοήθησαν στην εκκίνηση των 5 χλμ . Επίσης για την προσφορά των βιβλίων ΅Το Κάστρο των 18 Εθνοτήτων ΅ και ´Ναυμαχια Ακτίου¨ ¨Απροσκυνητος´ και ¨Φιλοκτήτη¨ στους νικητές των αγώνων .
Να ευχαριστήσω όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες . Ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, αν και ένα τόσο μεγάλο event θα έπρεπε να στηρίζεται από πολλούς περισσότερους πολίτες. 
Χρειάζεται ακόμη περισσότερος κόσμος να έρθει του χρόνου, στον επετειακό Ημιμαραθώνιο , Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, για να στηρίξει την διοργάνωση και κυρίως να χειροκροτήσει τους αθλητές.
Τέλος να ενημερώσω ότι τα πεταμένα μπουκάλια νερού που έχουν απομείνει σε μερικά σημεία της διαδρομής θα μαζευτούν σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου . 
Ραντεβού λοιπόν για τον Επετειακό 20ο Άκτιο Δρόμο που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2019.
google page rank