Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Ξεκίνησε το έργο αστική ανάπλαση της παραλίας

Ξεκίνησε το έργο ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ από την παιδική χαρά έως ψαροταβέρνα Άννα και ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός έως την ολοκλήρωση του δρόμου και στην συνέχεια θα προχωρήσει το έργο σε όλη την παραλία. 

Η αστική ανάπλαση αφορά στα εξής σημεία:
1) Από ψαροταβέρνα Άννα έως την πλατεία
2) Από την πλατεία στην άνοδο έως το φούρνο Στάχτιαρη
3)Από την πλατεία και όλοι οι δρόμοι και τα σοκάκια έως την ιδιοκτησία Τσιδήμα 
Επιπλέον στη μελέτη έχει προβλεφθεί και το θέμα των όμβριων στα σημεία αυτά καθώς και νέες κολώνες φωτισμού
Στο έργο περιλαμβάνεται αντικατάσταση οδοστρώματος, θα δοθεί ένα πιο φιλικό ύφος προς την αρχιτεκτονική της πόλης, αποτέλεσμα του οποίου θα είναι η ηπιότερη κίνηση οχημάτων επί των δρόμων, το οποίο είναι το ζητούμενο στην πόλη της Παλαίρου και ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έντονο το τουριστικό στοιχείο. 
Ο δρόμος θα γίνει με κυβόλιθους. 
Πρόκειται για ένα έργο που θα γίνει στον Παραλιακό και στους εσώτερους, κάθετους και παράλληλους δρόμους, στην Νότια πλευρά της πόλης της Παλαίρου.
Επίσης, θα γίνει τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση των επισκεπτών και των τουριστών. 
Τέλος, θα γίνει αντικατάσταση των υπαρχόντων στύλων και των φωτιστικών με νέα προηγμένης τεχνολογίας φωτιστικών (LED), για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως για εξοικονόμηση ενέργειας. αφορά καινούργιες κολώνες φωτισμού από ‘’Βουνάκι’’ έως και το καρνάγιο της Παλαίρου.
Το ποσό χρηματοδοτείτε από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.







Ευάγγελος Κουτιβής 
google page rank