Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πάνω από 15.000 κάτοικοι χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας . Η κυραβούλα πρέπει να μάθει το web-banking


Είναι πραγματικά απίστευτα τα μηνύματα θλίψης, αλλά και οργής, που δέχεται η στήλη από τους κατοίκους στην περιοχή της Βόνιτσας και συνολικότερα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας από το γεγονός ένας ολόκληρος Δήμος και ενός πληθυσμός περίπου 15 – 17 χιλιάδων κατοίκων μένει χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα. Από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα έχουν κλείσει και τα τρία υποκαταστήματα τραπεζών που λειτουργούσαν στη Βόνιτσα.
Και βεβαίως οι άνθρωποι της περιοχής καταλαβαίνουν ότι το μέλλον της τραπεζικής είναι το web-banking, όμως όπως λένε, πρέπει και οι αρμόδιοι καταλάβουν ότι δεν όλοι εξοικειωμένοι με το web-banking και ιδίως οι ηλικιωμένοι.
Μας είπε μάλιστα κάτοικος της περιοχής ότι με αφορμή την όσα συμβαίνουν με την τηλεκπαίδευση, νεότεροι άνθρωποι στερούνται εξοικείωσης ή ακόμη και των απαραίτητων συσκευών, πόσο μάλλον οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους και δεν είναι εύκολο να εξυπηρετούν ούτε καν μέσω των οικείων τους.
«Αν νομίζουν ότι στη στρούγκα οι κτηνοτρόφοι έχουν και υπολογιστή για να κάνουν web-banking, κάνουν λάθος» ήταν ένα χαρακτηριστικό μήνυμα που έλαβε η στήλη. Και πέραν τούτου οι ανοικτές υποθέσεις που υπάρχουν στις τράπεζες κυρίως σε ό,τι αφορά δάνεια επιχειρήσεων, αλλά και φυσικών προσώπων, απαιτούν συναλλαγές και συνεννοήσεις με φυσική παρουσία.
Μάλιστα η εμπειρία από το κλείσιμο τραπεζικού υποκαταστήματος στην Κατούνα, όπως μας είπαν, δείχνει ότι και τα ΑΤΜ που μένουν πίσω συχνά παρατηρούνται καθυστερήσεις στην αναπλήρωσή τους με χρήματα ή στην αποκατάσταση βλαβών τους.
Εντωμεταξύ υπάρχει και το εξής παράδοξο να έρχονται εσχάτως στον τουριστικό δήμο Ακτίου – Βόνιτσας επενδύσεις κυρίως στον τουριστικό τομέα και να φεύγουν οι τράπεζες…

Εφημερίδα Συνείδηση
google page rank