Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Τιμήθηκε με βραβείο γενναιότητας ο Κωνωπινιώτης από τον Γενικό Κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας

Μια ξεχωριστή μέρα… Τιμήθηκε με βραβείο γενναιότητας ο πατέρας μου Kosta Kothroulas που έσωσε έναν γείτονα από τη δολοφονία του. Είμαστε όλοι Πολύ περήφανοι γι ‘ αυτόν, ένας πολύ ανιδιοτελής άνθρωπος που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του για να σώσει ένα άλλο ανθρώπινο ον. Μπράβο μωρό μου Από την Κόρη του LisaKi Ykp Dimitropoulos

Το πρωί της Δευτέρας στις 27 Νοεμβρίου 2017, ο εβδομήντα διάχρονος Κωνσταντίνος Κοθρούλας άκουσε ένα βίαιο περιστατικό που εκτυλίσσεται μεταξύ δύο ανδρών σε γειτονικό Σπίτι.
Ένας άνδρας χρησιμοποιούσε ένα κουζινομάχαιρο για να επιτεθεί στον συγκάτοικό του, ο οποίος προστατευόταν και φώναζε για βοήθεια. Ο κ. Κόθρουλας επιχείρησε να μπει στο ακίνητο, και όταν ο συγκάτοικος μπόρεσε να ξεκλειδώσει την πόρτα, ο κ. Κόθρουλας μπήκε και επιχείρησε να αφοπλίσει τον δράστη
Καθώς ο δράστης ήταν πολύ νεότερος από τον κ. Κόθρουλα, μπόρεσε να διώξει τον ηλικιωμένο άνθρωπο.
Ο κ. Κοθρούλας κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και σαν Γίγαντας Κωνωπινιώτης επενέβη ξανά, αυτή τη φορά με επιτυχία, επιτρέποντας στο θύμα να διαφύγει.
Ο Συγχωριανός μας έδειξε μεγάλο θάρρος και περίμενε στο σημείο μέχρι να έρθουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στο σημείο εκείνο ο δράστης κατάφερε να φύγει, αλλά σύντομα συνελήφθη και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο που πάσχει από σημαντικά τραύματα.
Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τον Κοθρούλα όταν αντιμετώπισε έναν πολύ νεότερο και ισχυρότερο άνδρα που ήταν οπλισμένος με όπλο. Έδειξε μεγάλη γενναιότητα παρεμβαίνοντας σε μια βίαιη κατάσταση και ερχόμενος προς βοήθεια του γείτονά του.
Χωρίς την παρέμβαση του Κοθρούλα, ο τραυματίας θα είχε σχεδόν σίγουρα χάσει τη ζωή του.



Οι αποδέκτες της Royal Humane Society of New Zealand Silver τιμήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Governm House Well Αυτά τα βραβεία δίνονται σε εκείνους που επιδεικνύουν έκτακτες πράξεις γενναιότητας όταν κινδυνεύουν άλλες ζωές. Οι σημερινοί παραλήπτες ήταν οι κ. Heath Bagnall και Matthew Rogatski, Aaron Burgess, Kostantinos Kothroulas, Geoffrey Mathieson, Cameron McCallum, Jason Rewita και Scott Quate. Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ σε κάθε ξεχωριστό αποδέκτη για τις πράξεις του σε μια περίοδο πραγματικής κρίσης.









https://www.konopinanews.com/
google page rank